bezár
 

art&design

2011. 03. 12.
Keramikus-grafikus testvérpár kiállítása Nagykanizsán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kép és Más címmel Magyar Krisztina grafikus és Magyar Márta keramikus több mint 50 munkájából nyílik kiállítás Nagykanizsán a Kulturális Központban vasárnap, a Tavaszi Művészeti Fesztivál nyitórendezvényeként.
Magyar Márta keramikusművész többségében "keramikonokat", kerámiából mintázott és égetett ikonokat mutat be Nagykanizsán, ahol testvérével együtt gyerekkorát töltötte.

Mint azt az MTI-nek elmondta, a közönség a tárlaton összesen 25 kerámiát láthat, köztük a Pompeji angyal, a Vizitáció, a Szent József és a Mária a gyermekkel című "keramikont" és az Agancsos című kerámiaszobrot.

Testvére, Magyar Krisztina grafikusművész mintegy 30 képet, köztük stációkat, tájképeket, könyvillusztrációkat állít ki az április 8-ig látható tárlaton.

Magyar Márta 1998-ban szerzett diplomát az Iparművészeti Egyetem kerámia szakán. Alkotásai jórészt raku technikával kiégetett domborműves, pecsételt felületű kerámiaképek. Munkáinak forrása a középkori ikonfestészet, szobrászat, a román kor szentjei és kopott kőfelületei.

Öt gyermeke mellett nehezen jut ideje az agyagozásra, az éjszakákból "csíp le" kis időt az alkotáshoz - árulta el az MTI-nek a művész, akinek Homokkomáromban, Kecskeméten és Kaposvárott szabadtéri alkotásai is megtalálhatók.

Magyar Krisztina a Budapesti Műszaki Egyetem építészmérnöki karán diplomázott, majd a Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakát is elvégezte.

Mint az MTI-nek elmondta, négygyermekes anyaként az utóbbi nyolc évben meseillusztrációkkal foglalkozott, legutóbb tavaly jelent általa illusztrált kötet, Döbrentey Ildikó A kisded első csodája című mesekönyve.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés