bezár
 

art&design

2011. 03. 16.
Ismét Berlinben nyitott kiállítást a New York-i MoMA
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hét év után ismét Berlinben mutatja be gyűjteményét a New York-i Museum of Modern Art (MoMA).
A pénteken Kompass (németül Iránytű) címmel nyílt tárlat a múzeum gyűjteményének 250 rajzát mutatja be. A Martin Gropius Bauban a második világháború után kibontakozó művészet nagy neveinek műveit láthatják a látogatók. Összesen 120 művész alkotásai tekinthetők meg, köztük például Jasper Johns, David Hockney, Robert Rauschenberg, Jeff Koons, Mona Hatoum, Neo Rauch, Donald Judd és Martin Kippenberger alkotásai.

A kiállításon az ötvenes évek vége óta az Egyesült Államokban és Európában készült műveket mutatják be, amelyek a Judith Rothschild Alapítvány kortársrajz-gyűjteményéből származnak. A hatszáz művész összesen 2600, papíralapú művét tartalmazó gyűjteményt 2005-ben ajándékozták a MoMA-nak.

A 120 művész alkotásaiból összeállított válogatásban kortárs alkotók művei is szerepelnek. Arturo Herrera, Kai Althoff, Lucy McKenzie alkotásai mellett láthatóak a MoMA gyűjteményébe újonnan felvett alkotók, például Christian Holstadt, Nick Mauss, Seb Patane és Amelie von Wulffen művei is.

A bemutatott képek, rajzok témái rendkívül sokszínűek, a különböző anyagokkal való kísérletezés azonban közös jellemzőjük. A művészek lőpor, testnedvek, föld, korom, fényképek és újságkivágások segítségével alkották meg képeiket.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
Jon Watts: Pókember: Idegeben
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés