bezár
 

zene

2009. 01. 02.
Csináljuk a fesztivált - A szerelmes asszony nyert
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Barbra Streisand világslágere, a Women in Love (Szerelmes asszony) lett az első, Polyák Lilla előadásában a Magyar Televízió Csináljuk a fesztivált! című könnyűzenei vetélkedőjének negyedik sorozatában szilveszter este.
A december 31-i döntőben - hasonlóan a műsor előző szériájához - régi külföldi slágerek csendültek fel mai hangszerelésben, hazai fiatal előadók tolmácsolásában. Az est műsorvezetője Dévényi Tibor és Harsányi Levente volt.
    
A szilveszter esti döntőben láthatták a tévénézők Dolhai Attilát, Galambos Dorinát, Balássy Bettyt és Varga Ferencet, Pély Barnát, Polyák Lillát, Palcsó Tamást - az előző, harmadik széria győztesét, aki ezúttal is egy olasz dalt adott elő - Szinetár Dórát és Bereczki Zoltánt - akik a hazai slágereket "felfrissítő" szériában nyertek a Holnap hajnalig című Neoton nótával - valamint Bebét, Simon Boglárkát, Miller Zoltánt, Feke Pált és Homonnay Zsoltot.
    
A dalok az ötvenes évek végétől egészen a nyolcvanas évekig voltak óriási slágerek, a You are my destiny-től a Sweet dreams-ig és a Tornero-ig. 
    
Az MTV felmérése szerint a Csináljuk a fesztivált! a nemzeti főadó egyik legsikeresebb szórakoztató műsora. A dalversenyek nézői között sok a fiatal - köszönhetően a mai népszerű énekeseknek - de természetesen az idősek közül is sokan nézték az adásokat, hiszen a dalok fiatalságukat idézik fel.
    
A nézők ezúttal is már az adás elejétől sms-ben és telefonon szavazhattak a 12 slágerre a megadott dalok kódjával.
    
A mostani döntő hangulatát nagyban emelte, hogy szilveszter éjszakáján rendezték meg, élőben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés