bezár
 

film

2018. 10. 03.
Fliegauf Benedek lesz a CineEast Fesztivál zsűrielnöke
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fliegauf Benedek lesz a CineEast Fesztivál zsűrielnöke Fliegauf Benedek rendező, forgatókönyvíró, producer lesz a csütörtökön kezdődő, két és fél héten át tartó luxembourgi CineEast Fesztivál zsűrielnöke - közölte a brüsszeli Balassi Intézet.

Az évente több mint tízezer látogatót vonzó, közép- és kelet-európai filmtermés legjavát bemutató fesztivál programjában öt magyar és magyar koprodukciós alkotás szerepel, valamint most először nyitja meg magyar mozi a seregszemlét. 

A Ruben Brandt, a gyűjtő című egészestés magyar animációs akció-thrillert csütörtök este vetítik a rendező jelenlétében. A tájékoztatás szerint az animációt Milorad Krstic szerb származású, Magyarországon élő festő, látványtervező, animációs művész és Ezüst Medve-díjas rendező készítette, írta és a látványvilágot is ő álmodta meg.

A fesztiválon vetítik Szabó Iván és Vranik Roland Az állampolgár című 2016-os filmjét. Látható lesz Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje, a programban szerepel Nagypál Orsi Nyitva című 2018-ban készített romantikus komédiája és látható lesz Révész Bálint Nagyi Projekt című magyar-angol koprodukcióban készült dokumentumfilmje. Bemutatják továbbá Raúl de la Fuente és Damian Nenow Another Day of Life című, a magyar mellett lengyel, spanyol, belga és német koprodukcióban készült, a cannes-i filmfesztiválon is vetített, idén készült háborús kaland-animációját is. A fesztiválon, a versenyprogramon kívül levetítik Fliegauf Benedek Csak a szél című 2011-ben magyar, német és francia koprodukcióban készült filmdrámáját.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Sajtótájékoztató Enyedi Ildikó új filmjéről, A feleségem történetéről
film

Én vagyok Vasember Én vagyok Vasember
Bosszúállók: Végjáték
Művészet, média, marketing konferencia a Pesti Vigadóban

Más művészeti ágakról

színház

Csontdaráló Csontdaráló
Kele Fodor Ákos: Az egyse. Comico-tragicus fekete daljáték a legnagyobb bocsánatos bűnről
irodalom

Történelem családregényben, krimiben, versben, asszamblázsban Történelem családregényben, krimiben, versben, asszamblázsban
A Margó Fesztiválon és a 90. Ünnepi Könyvhét pénteki napján a Prae Kiadó három új kötete mutatkozott be
Kakukkfészek a Radnótiban
Interjú Kristóf Krisztiánnal nyitottságról, örökölt hitelességről, a klasszikus és az új cirkusz találkozásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés