Árnyékban született csillagok (könyvbemutató)

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) szeretettel hív minden érdeklődőt az Árnyékban született csillagok. Paralipiatörténeti tanulmányok című könyv megjelenése alkalmából rendezett könyvbemutatóra.   
Szólj hozzá!
|

Emléktábla-avatás Gordosné dr. Szabó Anna emlékére

Emléktábla-avatás2018. január 9-én, kedden délelőtt 11 órakor az ELTE Damjanich utcai épületében az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, a Gyógypedagógia Fejlesztéséért Alapítvány, illetve a Damjanich utcában működő intézmények munkatársai és diákjai emléktáblát avattak Gordosné dr. Szabó Anna, a Kar volt főigazgatójának emlékére.
Szólj hozzá!
|

Ezer arc, ezer tálentum a Vakok Intézetében

Az Ezer arc, ezer tálentum Klubot 2006 októbere óra szervezi Reményik László a Vakok Állami Intézetében. 2017. november 14-én, kedden délután Pál Dániel Levente író (lapunk online kiadásának főszerkesztője) és dr. Gelléri Julianna fül-orr-gégész lesznek.
Szólj hozzá!
|

Pajor Emese: Látássérülés – Sérült látás? (recenzió)

Fontos kérdésekre ad választ Pajor Emese, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Látássérültek Pedagógiája és Rehabilitációja Szakcsoport szakirányfelelőse a Látássérülés – Sérült látás? című könyvében. Hegyiné Honyek Katalin recenziója. 
Szólj hozzá!
|

Mozi – Esély/Egyenlőség

A kultúra mindenkié! Ebben hisz az AKKU Egyesület, valamint a Harman cég, akik közös összefogásából megszületett Budapest legújabb rendezvénysorozata! A látás- és hallássérültek, valamint kerekesszékesek számára 100%-ig akadálymentes formában elérhető filmek vetítésének célja az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása. Na meg a szórakozás!
Szólj hozzá!
|

Emléktábla-avatás a Bethlen téri épületben (galéria)

2017. október 20-án, pénteken délután 14 órakor a volt Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola épületében (Bethlen Gábor tér 2.) az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, a Gyógypedagógia Fejlesztéséért Alapítvány, illetve a volt tanárok és diákok közössége emléktáblát avatott.
Szólj hozzá!
|

"30 múlt" – Magyar Tudomány Ünnepe 2017

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar idén több, a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó programmal várja az érdeklődőket. A november 23-i tudomány ünnepi konferencia idén a szomatopedagógia témája köré szerveződik.
Szólj hozzá!
|

MEOSZ-MUISZ együttműködés: közös fellépés az akadálymentes turizmusért

Közösen lép majd fel a jövőben a Magyar Utazási Irodák Szövetsége és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a turisztikai szolgáltatások, látnivalók akadálymentesítéséért – jelentette be közös sajtótájékoztatóján a két szövetség elnöke csütörtökön.
Szólj hozzá!
|

Orbán Viktor gyászlevele Dévény Anna családjának

"Megrendültem értesültem róla, hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb hatású gyógytornásza, Dévény Anna már nem lehet közöttünk. Személyében a magyar szülők és gyermekek pótolhatatlan kincset vesztettek el, ám ahogy valahol hallottam tőle: nem a helyét adja tovább, hanem a zászlót." – írja Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke Dévény Anna gyászoló családjának címzett levelében.
Szólj hozzá!
|

Megjelent és ingyenesen letölthető a szlovákiai (magyar nyelvű) Carissimi speciális magazin 2017/3-as száma

A szlovákiai Carissimi Nonprofit Alap kuratóriuma 2010-ben "Carissimi – Esély a fogyatékos és egészségkárosodott embereknek" címmel olyan magyar nyelvű ismeretterjesztő folyóirat megjelenésének támogatását határozta el, amely fórumot teremt fogyatékos és egészségkárosodott embereknek, és segítséget nyújt az őket érintő ügyekben való eligazodáshoz, társadalmi beilleszkedésükhöz. Megjelent és ingyenesen elérhető a 2017/3-as szám.
Szólj hozzá!
|

Új mesterképzést indít az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar

Olyan, a gyógypedagógia alapképzés keretében szerzett gyógypedagógus alapvégzettséget (BA) szerzett szakemberek jelentkezését várják, akik a köznevelés, a szakképzés, a felsőoktatás és a felnőttképzés különböző területein, intézményeiben gyógypedagógiai és fogyatékosságügyi ismereteket szeretnének tanítani, akik jó kommunikációs, szociális és kreatív képességekkel, készségekkel, valamint együttműködő, kapcsolatteremtő képességgel, felelősségtudattal, önismerettel rendelkeznek, és magas szintű szakmai felkészítésben szeretnének részt venni.
Szólj hozzá!
|

Tanulunk a kutyával! – Állatasszisztált terápia az ELTE Gyakorló Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben
Rosta Katalin
A 2010-ben bevezetett állatasszisztált terápia alkalmazásának bemutatása, a terápia hatásának összefoglalása az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gyakorló Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményében.
Szólj hozzá!
|

"Tanulók, különbségek, intézmények – a gyógypedagógiai megsegítés kérdései" (konferencia)

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete Kaposváron rendezi meg 2017. évi XLV. Országos Szakmai Konferenciáját 2017. június 28. és 30. között. A konferencia kerettémája: "Tanulók, különbségek, intézmények – a gyógypedagógiai megsegítés kérdései".
Szólj hozzá!
|

A Csillagbusz lett az év innovatív gyerekkönyve

A 88. Ünnepi Könyvhéten adták át Az év gyerekkönyve díjakat. Az innovációs kategóriában Stefanik Krisztina Csillagbusz című mesekönyve lett a győztes, melynek főszereplője egy autizmussal élő kisfiú.
Szólj hozzá!
|

A MAGYE tájékoztatása a köznevelést érintő törvénymódosítás kapcsán

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének tájékoztatása a 2017.évi, köznevelést érintő törvénymódosítás kapcsán arról, hogy a Taigetoszt a törvényre hivatkozva emlegetni "ütős", de szakmaiatlan és ízléstelen. Gereben Ferencné, a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete elnökének írása. 
Szólj hozzá!
|

Ismét több százan vettek részt a MERI Sportnapon!

Háromszáznál is többen vettek részt szombaton a nyolcadik alkalommal megrendezett MERI Sportnapon. Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben tartott eseményen több mint 30 olyan sportággal ismerkedhettek meg az érdeklődők, amelyeket mozgássérültként is lehet űzni. A sportok egy részét a riói paralimpián is sikeres, világ- és Európa-bajnok parasportolóink mutatták be.
Szólj hozzá!
|

Ismét továbbképzéseket indít a Magyar Lovasterápia Szövetség

A korábbi évekhez hasonlóan idén is akkreditált lovasterapeuta képzést indít a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány.
Szólj hozzá!
|

VIII. MERI – sportnap a mozgássérült embereknek

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége 2017. június 10-én (szombaton) 9.30 órától megrendezi a VIII. MERI sportnapot.
Szólj hozzá!
|

Világ Igaza posztumusz kitüntetésben részesült a Bárczi Gusztáv

Világ Igaza posztumusz kitüntetésben részesült a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar névadója. Izrael egyik legmagasabb, nem zsidóknak adható kitüntetését azok kaphatják, akik életük kockáztatásával mentették zsidó embertársaikat a holokauszt ideje alatt.
Szólj hozzá!
|

Ismét akkreditált lovasterapeuta képzést indít a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány

A korábbi évekhez hasonlóan idén is akkreditált lovasterapeuta képzést indít a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány. Az országban egyedülálló programra gyógypedagógusok és gyógytornászok jelentkezését várják.
Szólj hozzá!
|

Ötletek Down-szindrómás kisgyerekek korai fejlesztéséhez (könyvajánló)

A "... benned a létra" Kissné Haffner Éva szakmai munkájának összegzéseképpen született meg a munkatársak és a szülők unszolására. A könyvben a gyakorlat nyelvére lefordítva mehetünk végig a korai fejlesztésre vonatkozó modern gyógypedagógiai ismereteken – anélkül, hogy bonyolult szakszavakat és megjegyezhetetlen definíciókat kéne bemagolnunk.
Szólj hozzá!
|
ELTE Speciális Gyakorló Óvoda és Korai Fejlesztő Módszertani Központ blogja: "Nemsokára mindenki megtudhatja milyen érdekesek vagyunk!"
Elindult az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény blogja, ahol bepillantást nyújtunk iskolánk diákjainak és pedagógusainak mindennapjaiba.

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05