VIII. MERI – sportnap a mozgássérült embereknekA Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége 2017. június 10-én (szombaton) 9.30 órától megrendezi a VIII. MERI sportnapot.
2017. 06. 08. 08:35

Helyszín: Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Főépület
Budapest, XII. kerület, Szanatórium u. 19.
 
Az esemény idei védnöke: dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Tóth Tamás paralimpiai bajnok úszó.
 
A MERI sportnap a mozgáskorlátozott emberek sportágválasztója, az egyetlen olyan esemény az országban, ahol szinte az összes, mozgássérültek által űzhető sportot ki lehet próbálni egy helyen, egy időben, szakmai segítséggel.

A rendezvényen minden eddiginél több, mintegy 30 sportággal lehet megismerkedni, kipróbálni, köztük a kerekesszékes kosárlabdát, rögbit, vívást, íjászatot, lövészetet, lovaglást, karatét, bocciát, ülőröplabdát stb.

Több extrémsport is bemutatkozik, és lesz kerekasztal beszélgetés a téli paralimpia sportágairól. A sportok egy részét a riói paralimpián is sikeres, világ- és Európa-bajnok parasportolóink mutatják be.

Az esemény házigazdája, Dani Gyöngyi paralimpiai ezüst- és bronzérmes tőrvívó mellett ott lesz Krajnyák Zsuzsanna többszörös paralimpiai ezüstérmes, világbajnok tőröző, Hajmási Éva ezüstérmes tőrvívó paralimpikon, Mohamed Aida Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes tőrvívó, olimpikon, Farkas László és Német Roland paralimpikon teniszező, Dávid Krisztina sportlövő paralimpikon, Tunkel Nándor paralimpiai bronzérmes erőemelő és Csonka András paralimpiai ezüstérmes asztaliteniszező.
 
A program megnyitóján köszöntőt mond: dr. Cserháti Péter, az OORI főigazgatója, Mesterházy Zsolt, a MEOSZ elnökségének tagja, Szabó László, az MPB és a FODISZ elnöke és dr. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora.
 
A rendezvény támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Otto Bock, Spinner, Rex-San, Coca-Cola Magyarország, Budapesti Közlekedési Központ, Segítő Nemzedék Alapítvány
 
A részletes program innen tölthető le (PDF)!!
 

Esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/merisportnap/

Az esemény részletes programja: www.meosz.hu/meri

 

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05