Akadály? Mentes! – fotópályázatBárcziAz Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Hallgatói Önkormányzata és a Kar fotópályázatot hirdet a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából. A fotópályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékos emberek integrációjára olyan színvonalas fotókkal, melyeket a nagyközönség a weboldalakon és a Mindennapi Pszichológia magazinon keresztül nyomtatásban is megismerhet.
2010. 11. 14. 11:27

A pályázat témája: Akadály? Mentes!

A fogyatékkal élők életének bemutatása, miszerint a fogyatékos emberek is ugyanúgy élnek, éreznek, és cselekszenek, mint nem fogyatékos társaik, képesek értékeket létrehozni és az élet különböző területein a fogyatékossági állapotot figyelembe vevő örömteli, kiegyensúlyozott életvitelre.

A pályázat indulása: 2010. november 5.
Beküldési határidő: 2010. november 25.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK
Pályázni két korcsoportban lehet:
 • 14-18 év alatt (1. korcsoport)
 • 18 év felett (2. korcsoport)

Nevezési feltételek és szabályzat:
 • Minden fotó regisztrációs számot kap, így név nélkül kerül elbírálásra.
 • Kategóriánként maximum 5 db fotóval lehet nevezni.
 • A feltöltött képek mérete egyenként nem lehet nagyobb 5MB-nál.
 • A pályázaton csak olyan fotók vehetnek részt, amelyek a pályázat benyújtásának időpontját megelőzően más fotóversenyen nem értek el eredményt.
 • A képek javítása, retusálása megengedett.
A pályázók felvételeik beküldésével a képek felhasználási jogát térítésmentesen átengedik időbeli és térbeli korlátok nélkül az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Hallgatói Önkormányzatának, azaz a pályázat meghirdetőjének. A felhasználási jog átengedését azonban ahhoz a feltételhez kötik, hogy megjelenés esetén a képek mellett szerepeljen a szerző neve és országa, továbbá nyomtatott sajtóban való megjelenés esetén tiszteletpéldányt kapjanak az alkotók a kiadványból. E két feltétel elmulasztása esetén a felhasználási jogot visszavonhatják a szerzők.

A PÁLYÁZÁS MÓDJA

A pályázat lebonyolítója: www.kulturpart.hu
 • A pályázók a www.kulturpart.hu oldalon történt regisztráció és belépés után tölthetik fel fotóikat a http://www.kulturpart.hu/fotopalyazat pályázati oldalra.
 • A belépés után a képek feltöltésénél választ a pályázó, hogy melyik korcsoportba tölti fel képeit.
 • A pályázók korcsoport választásának jogosságát a pályázat kiírója ellenőrizheti.
A pályaműveket nívós szakmai zsűri értékeli, valamint közönségszavazatok is rögzítésre kerülnek a http://www.kulturpart.hu/fotopalyazat weboldalon.

DÍJAK

Mindkét korcsoportban az 1.-3. helyezettek pénzjutalomban részesülnek a következőképpen:
 • 1. helyezett: 35. 000 Ft
 • 2. helyezett: 20. 000 Ft
 • 3. helyezett: 10.000 Ft

A díjazottak a Mindennapi Pszichológia magazin egyéves előfizetését kapják ajándékba!

Különdíj

Mindkét korcsoportban a közönségszavazatok alapján közönségdíjban részesült pályázók 30 000 Ft összegű pénzjutalomban részesülnek.

A szakmai zsűri és a közönség által legjobbnak ítélt fotók eredményét 2010. december 3-án a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából megrendezésre kerülő Kitárt Ajtók Ünnepén hirdetjük ki, ahol a szervezők a legjobb művekből kiállítást is rendeznek. A legjobb 3 pályamű a zsűri véleményével többek között a következő honlapokra is felkerül:
www.elte.hu, www.kulturpart.hu, www.mipszi.hu

A legjobb alkotásokat a Mindennapi Pszichológia magazin karácsonyi száma publikálja.

DÍJÁTADÁS

A díjátadásra 2010. december 3-án a Kitárt ajtók ünnepe és kulturális fesztivál keretében kerül sor, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán. A díjakat Novák Péter előadóművész adja át.

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05