Pályázat újságírók számáraKerülj közelebb!A Médiaunió Alapítvány és a Kerülj közelebb! kampány stábja pályázatot hirdet újságíróknak. Olyan riportokat, cikkeket várnak a pályázatra, ami a fogyatékos emberek mindennapjairól, akadályairól, sikereiről, vagy az ép és fogyatékos emberek viszonyáról szól. A beadási határidő: 2011. február 7. A pályázat pénzdíját a Sanofi-Aventis ajánlotta fel.
2011. 01. 18. 02:24

A Kerülj közelebb! kampány célja segíteni a fogyatékos emberek társadalmi integrációját, oly módon, hogy felhívja az ép emberek figyelmét fogyatékos társaikra. A kampány szeptemberben indult, azóta óriásplakátokon, rádió- és TV-szpotokban, az elektronikus és nyomtatott sajtóban, az interneten és a közösségi médiában mutatjuk be, hogyan élnek ma Magyarországon a fogyatékos emberek, mi okoz örömet, vagy nehézséget életükben.

Pályázatunkkal azt szeretnénk elérni, hogy ehhez a munkához a lehető legtöbb újságíró csatlakozzon. A nem-fogyatékos emberek számos előítélettel, sok hamis információval rendelkeznek a fogyatékos emberekkel kapcsolatban, ami akadályt jelent a fogyatékos emberek munkavállalásakor és mindennapi életében is. A Kerülj közelebb! kampánnyal szeretnénk elérni, hogy az ép emberek teljes értékű partnereknek, potenciális munkatársaknak tekintsék a fogyatékos embereket, és pozitív, elfogadó attitűddel, előítéletektől és félelmektől mentesen forduljanak hozzájuk.

A PÁLYÁZAT DÍJAI:
1. díj: 200.000,- Ft
2. díj: 150.000,- Ft
3. díj: 100.000,- Ft

A díjakat a Kerülj közelebb! kampány támogatója, a Sanofi-Aventis ajánlotta fel.

A PÁLYÁZÁS MÓDJA, FELTÉTELEI

Pályázni a fogyatékos emberek integrációját, elfogadását ösztönző, életüket, munkájukat, nehézségeiket, örömeiket bemutató, megjelent szerkesztőségi tartalommal lehet. Ez lehet rádió- vagy TV-műsor (vagy ezek részlete), print vagy online újságcikk, online videó, blogposzt, print vagy online fotósorozat.

Az érvényes pályamű feltétele, hogy a pályázat benyújtásának ideje előtt jelenjen meg, kerüljön adásba, de 2010. február 7-nél ne legyen korábbi az anyag első megjelenése. A megjelenés, adásba kerülés, sugárzás idejét, illetve a megjelenésnek helyt adó médiumot a pályázati anyagnak visszakereshetően tartalmaznia kell.

Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. Alkotócsoportok, stábok, szerkesztőségek is adhatnak be közös pályázatot, 1-3. helyezés esetén a díj a teljes alkotócsoportot illeti.

Az értékelés során a zsűri nem veszi figyelembe a megjelenésnek helyt adó médium elérési adatait.

A pályázatokat az info@keruljkozelebb.hu címre várjuk 2011. február 7-én 23:59 percig. Az ezután beérkezett pályaműveket a zsűri nem tudja értékelni.

AZ ÉRVÉNYES PÁLYÁZAT TARTALMA
  1. A pályázó(k) neve(i), elérhetőségei (e-mailcím és telefonszám)
  2. A pályázat címe (megegyezhet a megjelent anyag címével)
  3. Az első megjelenés, adás, sugárzás, közlés helye
  4. Az első megjelenés, adás, sugárzás, közlés ideje
  5. A megjelent anyag digitális másolata (PDF, MP3, WMV, MPEG2, MPEG4 vagy internet-cím)
Kérjük, hogy a pályázatot tartalmazó e-mail tárgya Kerülj közelebb – újságíró-pályázat legyen! A csatolt melléklet neve feleljen meg a pályázat címének!

Megjegyzések: Ha a digitális másolat mérete miatt nem csatolható, akkor azt postán is elfogadjuk. Ebben az esetben a pályázati anyag 5. pontjában a pályázó kérje, hogy vegyük fel vele a kapcsolatot, hogy anyagát eljuttathassa hozzánk.

A pályázat címét jeligének használjuk, azaz a zsűri az értékelés során a pályázó(k) neve(i)vel nem találkozik, de szükségszerűen a zsűri a megjelenés helyét meg fogja ismerni.

A ZSŰRI
  • A zsűri elnöke: Borókai Gábor (a Médiaunió Alapítvány elnökségének képviseletében)
  • A zsűri tagjai: Rózsa Iván (Sanofi-Aventis), Kovács Zsuzsanna (Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány)
ÉRTÉKELÉS ÉS A DÍJAK ÁTADÁSA

A határidőre beérkező pályázatokat a zsűri értékeli és rangsorolja. Az eredményekről a pályázókat a megadott elérhetőségeiken értesítjük (elsősorban e-mailben). Ugyanígy értesítjük azokat a pályázókat is, akik hiányos pályázatot dnak be, de még van idejük a hiánypótlásra.

Az újságíró-pályázat nyilvános eredményhirdetését 2011. február 16-án, a Kerülj közelebb! kampány zárórendezvényén, Budapesten, az A38 rendezvényhajón tartjuk.

A pályázatok értékelésében az fontos szempont, hogy a pályázó újságíró által ldolgozott téma érdekes, vonzó legyen az ép olvasók, nézők, hallgatók számára, iszen a Kerülj közelebb! kampány az ép embereknek szól.

TOVÁBBI KÉRDÉSEK?

Kapcsolat: Dobozy Rózsa és Dankó Bence / Próbakő Kommunikáció
E-mail: info@keruljkozelebb.hu

Forrás: http://www.keruljkozelebb.hu/
 

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05