A családközpontú koragyermekkori intervenció szakirányú továbbképzési szak állami támogatásáértA koragyermekkori intervenciós szakmában régóta igény a szakirányú továbbképzési szak indítása. Az ELTE 170.000 Ft/félévben határozta meg a szakirányú képzés tandíját. Ez az összeg azonban komoly nehézséget jelenthet a szakemberek számára (és az őket alkalmazó intézmények számára is). A képzés szakmai felelőseként a NEFMI felé támogatási javaslatot terjesztettem elő, melyben a képzés 75%-os állami támogatását javaslom. Kérlek Benneteket, hogy az alábbiakban megjegyzéseitekkel, kommentjeitekkel támogassátok javaslatomat. (Czeizel Barbara levele)
2011. 11. 25. 09:34

Kedves koragyermekkori intervenciós szakemberek, korai fejlesztők!

A koragyermekkori intervenciós szakmában régóta igény a szakirányú továbbképzési szak indítása. Az okok mindannyiunk számára egyértelműek:

A kora gyermekkori intervenció és fejlesztés szükségességét mintegy 20.000 kisgyermek számára több alkalommal, több helyszínen és formában, adatokkal alátámasztva bizonyítottuk. A korai intervenciós rendszer, hálózat létrehozásához szükség van a finanszírozás érdekében az egészségügyi, oktatási és szociális szférák együttműködésére, szükség van az ellátórendszer bővítésére, de mindenek előtt a megfelelő szakemberképzésre. Kiemelt célja ez a Kora Gyermekkori Intervenció Magyarországi Közhasznú Egyesületének is. A Budapesti Korai Fejlesztő Központ munkatársai 2008 óta folyamatosan dolgoznak a másfél éves képzés tervezésén és létrehozásán, melyet az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karának tanácsa befogadott és akkreditált. A tananyag részletes kidolgozása után a szakirányú képzés 2012 februárjában vált indíthatóvá. (lsd. barczi.hu)

Az ELTE 170.000 Ft/félévben határozta meg a szakirányú képzés tandíját. Ez az összeg azonban komoly nehézséget jelenthet a szakemberek számára (és az őket alkalmazó intézmények számára is).

A képzés szakmai felelőseként, a Kora Gyermekkori Intervenció Magyarországi Közhasznú Egyesületének elnökeként és a Budapesti Korai Fejlesztő Központ intézményvezetőjeként a Nemzeti Erőforrás Minisztérium felé támogatási javaslatot terjesztettem elő, melyben a képzés 75%-os állami támogatását javaslom. Kérlek Benneteket, hogy az alábbiakban megjegyzéseitekkel, kommentjeitekkel támogassátok javaslatomat.
.
Köszönettel:
 
Czeizel Barbara
Képzésfelelős
a Kora Gyermekkori Intervenció Magyarországi Közhasznú Egyesületének elnöke
a Budapesti Korai Fejlesztő Központ intézményvezetője

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05