A fogyatékos gyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci helyzetének segítése (kérdőív)A fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci helyzetének javítása a célja annak a programnak, amelyet a Motiváció Alapítvány és a JÓL-LÉT Alapítvány közösen indított 2014. szeptemberben, NÓRA-TÁMASZPONT címmel. A program keretében a megvalósító alapítványok módszertanára épülő, a fogyatékos gyermeket nevelő nők speciális élethelyzetéhez igazított munkaerő-piaci szolgáltatási modell kidolgozása valósul meg.
2015. 01. 08. 08:26

Tisztelt Szervezetvezetők! Kedves Kollégák!

Tisztelt Szülők!

A fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci helyzetének javítása a célja annak a programnak, amelyet a Motiváció Alapítvány és a JÓL-LÉT Alapítvány közösen indított 2014. szeptemberben, NÓRA-TÁMASZPONT címmel.

A program keretében a megvalósító alapítványok módszertanára épülő, a fogyatékos gyermeket nevelő nők speciális élethelyzetéhez igazított munkaerő-piaci szolgáltatási modell kidolgozása valósul meg. Ennek előzményeként egy országos hatókörű felmérést végzünk az érintettek munkaerő-piaci helyzetéről, a munkavállalást a munkaerő-piaci, családi és intézményi irányból meghatározó tényezőkről. A kutatás hiánypótló a jelenlegi magyarországi viszonylatban, hiszen átfogó, a fogyatékosság több típusát is integráló megközelítésű felmérés nem készült, ennek a célcsoportnak a munkaerő-piaci helyzete feltáratlan.

A kutatásunk eredményeit éppen ezért a szakmai szervezetek számára is átadjuk, ezen túl pedig törekszünk a fogyatékos ügy és a női munkavállalás szakmapolitikai integrációjának elősegítésére.

Az alábbi linken elérhető kutatási kérdőívünket kérjük, hogy továbbítsák a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők számára, ezzel is segítve munkánkat. Csatoltan küldjük a továbbküldhető kísérőlevelet is.

A kérdőív az alábbi linken érhető el:
http://goo.gl/forms/ooeKcSEpxb


A NÓRA-TÁMASZPONT program további aktualitásaival kapcsolatban kérjük, hogy kövessék programunkat a www.motivacio.hu és a www.jol-let.com oldalon. A kutatás eredményi alapján kidolgozott módszertan véglegesítését a szakmai szervezetekkel közös workshopon tervezzük elkészíteni, amelyen részvételükre számítunk.

További tájékoztatást kérhet a következő telefonszámon: 06-70-337-1544

Köszönettel:

Zalabai Péterné (Motiváció Alapítvány) és Kánya Kinga (JÓL-LÉT Alapítvány)

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05