Utazótanári program elmélete és gyakorlata gyógypedagógusok számára az eltérő fejlődésű gyerekek otthoni fejlesztéséhez a Portage-modell alapjánA Portage program 1976-ban indult útjára Nagy-Britanniában, és a program számos adaptációját készítették már el a speciális szükségletű gyermekeket nevelő családok legkülönbözőbb igényeinek és a földrajzi elhelyezkedésének megfelelően. (Alább olvasható a Budapesti Korai Fejlesztő Központ kurzusleírása.)
2009. 09. 01. 12:59

A tanfolyam célja a Budapesti Korai Fejlesztő Központ által Angliából adaptált Portage – modell ismereteinek és tapasztalatainak átadása, melyet a kora gyermekkori intervenció területén dolgozó, a családokhoz kijáró utazótanárok (gyógypedagógusok) a mindennapi munkájuk során gyakorlati segítségként használhatnak. A tanfolyam időtartama alatt elsőként rövid elméleti bevezetést tartunk az angliai alapmodellről és annak a korai intervenció szemléletébe illesztéséről. Ezt követően a hallgatók részletes gyakorlati útmutatót kapnak az eszköz használatához a fejlődés valamennyi területét érintően. Az ismeretek elsajátítását segítjük azzal is, hogy a Központ dolgozói által már kipróbált modell tapasztalatait esetbemutatásokkal demonstráljuk, valamint a résztvevőknek lehetőségük nyílik saját élményű feldolgozással elmélyíteni tudásukat.

A modell tapasztalataink szerint a gyakorlati munkában jól használható eszköz az utazó gyógypedagógus és a család számára is, ezért a modell kézikönyvét és a hozzá tartozó feladatkártyákat is megkapják a tanfolyamot elvégző hallgatók.


A képzés összefoglaló jellegű tematikája:
 • A Portage modell elméleti háttere, célja, feladatai
 • Betekintés a gyakorlatba, a kártyák használata
 • Esetbemutatások, esetelemzések
 • Sajátélményű feldolgozás

A képzés időpontja: 2010. június 2-5.

A képzés várható helyszíne: 1146 Budapest, Csantavér köz 9-11.

A tanfolyam díja: 55.000 Ft

Jelentkezni lehet:
 • Lehoczki Géza oktatásszervezőnél
 • személyesen, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ címén
 • telefonon (06/1 363-02-70)
 • e-mailben oktatas.korai@koraifejleszto.hu e-mail címen ill. a honlapunkon (www.koraifejleszto.hu) található jelentkezési lap segítségével (Figyelem! Minden képzéshez külön jelentkezési lap tartozik!)
 • külön kérésre postai úton is eljuttatjuk a jelentkezési lapot
Egyéb információk:
 • Jelentkezni folyamatosan lehet, 6 héttel az adott tanfolyam indulási időpontjáig.
 • befizetés módja (a jelentkezés visszaigazolását követően):
  - csekken, átutalással, készpénzzel
  - egyedi igény szerint is
  - részletfizetési lehetőség van
Minden egyéb kérdésével forduljon oktatásszervezőnkhöz, Lehoczki Gézához a 06/1 363-02-70-es telefonszámon vagy az oktatas.korai@koraifejleszto.hu e-mail címen.

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05