Fogyatékos gyermekek fejlesztő iskolai oktatása (ingyenes képzés)Budapesti Korai Fejlesztő KözpontA fejlesztő iskolai oktatás új forma a súlyosan halmozottan fogyatékos gyermekekkel folyó pedagógiai munkában, s e gyermekcsoport esélyegyenlőségének biztosításában komoly előrelépést jelent. A törvényi előírás, mely 2010. szeptember 1-jétől kötelezővé teszi a súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermekek fejlesztő iskolai oktatását, nem biztosítja azonban a szakemberek körében az ehhez szükséges szemléletváltást és szakmai tudást. Egy ingyenes képzést ajánlunk figyelmükbe.
2011. 09. 18. 10:48

A Budapesti Korai Fejlesztő Központ hét éve lát el nappali ellátás keretében súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermekeket. 2007 szeptemberétől indult egy fejlesztő iskolai csoport, melynek munkatársai elmélyült szakmai tevékenységet folytatnak, és ennek az ellátási formának a pedagógiai progjamját kidolgozták. Törekvésünk, hogy e munka tapasztalatait minél több érdeklődő pedagógussal megoszthassuk. Ennek érdekében kidolgoztunk és akkreditáltattunk egy 45 órás képzést:
 
A súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermekek fejlesztő iskolai oktatásának, nevelésének tervezése, megvalósítása

címmel, melyet a jövőben fejlesztő iskolai osztályokat indítani kívánó, vagy már működtető intézmények pedagógus és gyógypedagógus szakemberei számára indítunk. A képzést a Budapesti Korai Fejlesztő Központ fejlesztő iskolai munkájában jártas gyakorlati szakemberek tartják.

A továbbképzés célja azon ismeretek és képességek megszerzésének elősegítése, mely a súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermekekkel folytatott iskolai pedagógiai, oktatási munka szervezéséhez, tervezéséhez és gyakorlati megvalósításához szükséges. A hallgatóknak a gyakorlati órák során képessé kell válniuk a foglalkozások szakszerű és adekvát tervezésére. Célunk továbbá , hogy a résztvevő pedagógusok a konkrét, célorientált, egyénre szabott tervezés mellett megismerjék, milyen lehetőségek, módszerek és eszközök állnak rendelkezésre a fejlesztő iskolai osztályok tanulóinak csoportos foglalkoztatására, nevelésére, oktatására.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a képzés teljesítésének feltétele az órák minimum 90%-án való megjelenés, valamint a képzés követő 10 napt elteltével írásos záródolgozat leadása, valamint annak szóbeli megvédése a képzés oktatói előtt. A képzés része továbbá egy egynapos hospitálás valamely már működő fejlesztő iskolai osztályban. Ennek helyszínei még egyeztetés alatt állnak, de várhatóan több vidéki intézmény közül lehet majd választani.
 
A képzés időpontja: 2011. november 14 -18.
Helyszín: Budapesti Korai Fejlesztő Központ,
1115 Budapest, Bártfai u. 34/a

A képzés a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány támogatásának köszönhetően INGYENES.

Várjuk jelentkezésüket 2011. október 21-ig Lehoczki Gézánál az oktatas@koraifejleszto.hu e-mail címen, a 363 02 70-es telefon és faxszámon, vagy a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével. A képzésre 20 főt (egy intézményből maximum 2 főt) tudunk fogadni a jelentkezések sorrendében.
Czeizel Barbara
intézményvezető

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05