"30 múlt" – Magyar Tudomány Ünnepe 2017

Szólj hozzá!

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar idén több, a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó programmal várja az érdeklődőket. A november 23-i tudomány ünnepi konferencia idén a szomatopedagógia témája köré szerveződik.


Ismét akkreditált lovasterapeuta képzést indít a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány

Szólj hozzá!

A korábbi évekhez hasonlóan idén is akkreditált lovasterapeuta képzést indít a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány. Az országban egyedülálló programra gyógypedagógusok és gyógytornászok jelentkezését várják.


JóLenni, etetési és evészavarok komplex korai terápiájának elméleti és gyakorlati alapjai (tanfolyam)

Szólj hozzá!

A 2017. március elejére tervezett  "JóLenni, etetési és evészavarok komplex korai terápiájának elméleti és gyakorlati alapjai" elnevezésű képzés ismét elindul. A Budapesti Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány tanfolyamhirdetése.


GMP Beszédpercepciós diagnosztika tanfolyam

Szólj hozzá!

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete folytatja továbbképzési sorozatát a GMP Beszédpercepciós diagnosztika című továbbképzés áprilisi fordulójával. A továbbképzés célja a beszédpercepciós diagnosztika megtanulása, alkalmazása, gyakorlati kérdések megvitatása, fejlesztési irányok megismerése. A továbbképzést dr. Gósy Mária tartja.


Sindelar-Zsoldos programok alkalmazására felkészítő továbbképzések indulnak

Szólj hozzá!

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Gyógypedagógiai Továbbképző Központja 2016. augusztus-szeptemberben ismét elindítja a Sindelar–Zsoldos programok alkalmazására felkészítő, 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzéseit.


A Magyar Lovasterápia Szövetség új képzései

Szólj hozzá!

A korábbi évekhez hasonlóan, 2016-ban is lovasterapeuta, illetve szabadidős- és lovassport-oktató képzést indít a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány gyógypedagógusok, gyógytornászok számára.


Fejlődésneurológiai továbbképző tanfolyam

Szólj hozzá!

A továbbképző tanfolyam orvosok részére SE-TK/ 2016.I/00112-es kódszámon akkreditált rendezvény. Sikeres tesztírás esetén 50 kreditpont szerezhető meg. A kreditpontok – az OFTEX portálon – a tanfolyam adatlapján feltüntetett szakképesítésekhez szakma szerinti pontszámként kerülnek jóváírásra. Neonatológus szakorvosok számára is utóakkreditálásra kerül a továbbképző tanfolyam.


Újra GMP Beszédpercepciós diagnosztika tanfolyam indul

Szólj hozzá!

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete folytatja továbbképzési sorozatát a GMP Beszédpercepciós diagnosztika című továbbképzés novemberi fordulójával. Cél a beszédpercepciós diagnosztika megtanulása, alkalmazása, gyakorlati kérdések megvitatása, fejlesztési irányok megismerése. A továbbképzést dr. Gósy Mária tartja.


Tájékoztató a Budapesti Korai Fejlesztő Központ 2015/16-os képzéseiről

Szólj hozzá!

A Budapesti Korai Fejlesztő Központ diagnosztizáló és fejlesztő munkája mellett képzéseket is szervez. A képzések témái szorosan összefüggnek azokkal a hangsúlyos tevékenységeinkkel, amelyeket kiemeltnek, a Központra leginkább jellemzőnek gondolnak. Egyúttal céljuk, hogy e témákhoz kapcsolódó tudástartalmakat és szemléletmódot továbbadják az érdeklődő és a képzésre vállalkozó szakembereknek.


JELENTKEZÉS: A veleszületett kóros mozgás és értelmi fejlődés prevenciója, korai kezelése és rehabilitációja

Szólj hozzá!

A Magyar Fejlődésneurológiai Társaság eddigi kongresszusain is a prospektiv betegellátás hazai megvalósíthatóságával foglalkoztak, amire eddig csak sokat ígérő kezdeményezések történtek. Ennek a kongresszusnak is az a célja, hogy a prospektiv betegellátást közösen közelítsük meg a prevenció, a diagnózis és a kornak megfelelő kezelés szempontjából. Az érintett kérdések nemcsak a szülészet, neonatológia, gyermekgyógyászat és gyermekneurológia, a gyógypedagógia vagy a rehabilitáció számára fontosak!


Az augmentatív és alternatív kommunikáció alapjai – pedagógus-továbbképzés indul

Szólj hozzá!

A Bliss Alapítvány az alábbiakban meghirdeti "Az augmentatív és alternatív kommunikáció (AAK) alapjai: a sérült emberi kommunikáció korai felismerése, diagnosztikája, valamint kognitív, pszichés és szociális következményeinek kompenzálása gyógypedagógiai módszerekkel" című. pedagógus-továbbképzési programját.


Júniusban újra GMP Beszédpercepciós Diagnosztika tanfolyam

Szólj hozzá!

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete folytatja továbbképzési sorozatát a GMP Beszédpercepciós Diagnosztika tanfolyammal. A tanfolyamot Dr. Gósy Mária tartja.


Pedagógus továbbképzések a Bárczin

Szólj hozzá!

Az ELTE BGGYK Gyógypedagógiai Továbbképző Központja az ELTE Pedagogikum Központ Doktori és Továbbképzési Osztályával együttműködésben az alábbi gyakorlat-orientált, a mindennapi pedagógiai munkába igen jól hasznosítható ismeretek nyújtó akkreditált pedagógus továbbképzéseket kínálja.


Januárban újra GMP Beszédpercepciós Diagnosztika tanfolyam

Szólj hozzá!

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete folytatja továbbképzési sorozatát a GMP Beszédpercepciós Diagnosztika tanfolyammal. A tanfolyamot Dr. Gósy Mária tartja.


GMP Beszédpercepciós Diagnosztika (tanfolyam)

Szólj hozzá!

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete folytatja továbbképzési sorozatát a GMP Beszédpercepciós Diagnosztika tanfolyammal. A tanfolyamot Dr. Gósy Mária tartja.


Tájékoztató a Kaposvári Egyetem 2012/2013-as tanévben induló képzéseiről

Szólj hozzá!

Kaposvári EgyetemA Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kara két új szakirányú továbbképzési szakát ajánlja az Önök figyelmébe: (1) Társállat-terápiás fejlesztő szakember; (2) Kutyaterápiás fejlesztő szakember. A részletek és a bővebb információ lejjebb olvasható.


Tájékoztató a Budapesti Korai Fejlesztő Központ 2011/12-es képzéseiről

Szólj hozzá!

Budapesti Korai Fejlesztő KözpontA Budapesti Korai Fejlesztő Központ diagnosztizáló és fejlesztő munkája mellett képzéseket is szervez. A képzések témái szorosan összefüggnek azokkal a hangsúlyos tevékenységeinkkel, amelyeket kiemeltnek, a Központra leginkább jellemzőnek gondolunk. Egyúttal célunk, hogy e témákhoz kapcsolódó tudástartalmakat és szemléletmódot továbbadjuk az érdeklődő és a képzésre vállalkozó szakembereknek.


Újra indulnak a KézenFogva Alapítvány népszerű továbbképzései

Szólj hozzá!

KézenFogva AlapítványA KézenFogva Alapítvány 2011 őszén ismét indítja akkreditált továbbképzéseit. A képzésekre a jelentkezési határidő 2011. szeptember 30.


Fogyatékos gyermekek fejlesztő iskolai oktatása (ingyenes képzés)

Szólj hozzá!

Budapesti Korai Fejlesztő KözpontA fejlesztő iskolai oktatás új forma a súlyosan halmozottan fogyatékos gyermekekkel folyó pedagógiai munkában, s e gyermekcsoport esélyegyenlőségének biztosításában komoly előrelépést jelent. A törvényi előírás, mely 2010. szeptember 1-jétől kötelezővé teszi a súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermekek fejlesztő iskolai oktatását, nem biztosítja azonban a szakemberek körében az ehhez szükséges szemléletváltást és szakmai tudást. Egy ingyenes képzést ajánlunk figyelmükbe.


GMP Beszédpercepciós diagnosztika tanfolyam indul

Szólj hozzá!

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete folytatja továbbképzési sorozatát a GMP Beszédpercepciós diagnosztika című tanfolyam szeptemberi fordulójával. A tanfolyam célja a beszédpercepciós diagnosztika megtanulása, alkalmazása, gyakorlati kérdések megvitatása, fejlesztési irányok megismerése. A tanfolyamot dr. Gósy Mária tartja.


Ritmikus írás tanfolyam

Szólj hozzá!

A technika a grafomotoros készséget, a figyelmet, a munkamemóriát és az integrált műveletvégzést fejleszti elsősorban.


Az augmentatív és alternatív kommunikáció alapjai

Szólj hozzá!

BLISS AlapítványA Bliss Alapítvány az alábbiakban meghirdeti Az augmentatív és alternatív kommunikáció (AAK) alapjai elnevezésű pedagógustovábbképzési programját (Indítási és engedélyezési szám: OKM-3/35/2008). Az augmentatív és alternatív kommunikáció alapjai: a sérült emberi kommunikáció korai felismerése, diagnosztikája, valamint kognitív, pszichés és szociális következményeinek kompenzálása gyógypedagógiai módszerekkel.


Tájékoztató a Budapesti Korai Fejlesztő Központ továbbképzéseiről

Szólj hozzá!

Budapesti Korai Fejlesztő KözpontA Budapesti Korai Fejlesztő Központ diagnosztizáló és fejlesztő munkája mellett képzéseket is szervez. A képzések témái szorosan összefüggnek azokkal a hangsúlyos tevékenységeinkkel, amelyeket kiemeltnek, a Központra leginkább jellemzőnek gondolunk. Egyúttal célunk, hogy e témákhoz kapcsolódó tudástartalmakat és szemléletmódot továbbadjuk az érdeklődő és a képzésre vállalkozó szakembereknek.


Mozgóképgyártó képzés fogyatékkal élők számára

Szólj hozzá!

Az Egyenlő Esélyekért! Alapítvány OKJ-s mozgóképgyártó képzést hirdet fogyatékossággal élő, érettségizett, regisztrált munkanélküliek számára.


A diszlexia megelőzése - Az értő olvasás előkészítése

Szólj hozzá!

A diszlexia megelőzése - Az értő olvasás előkészítése című 30 órás akkreditált tanfolyam Budapesten (megfelelő számú jelentkező esetén) 2010. október végén indul.


Új akkreditált tanfolyamok márciusban

Szólj hozzá!

2010 márciusában új akkreditált képzési programokat indít a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet támogatásával az egészségügyben dolgozó szakemberek számára.


A beszédtechnika szerepe a pedagógus kommunikációjában

Szólj hozzá!

Új csoport indul február elején az SZFE beszédtechnika továbbképzésén, mely szerencsére egyre népszerűbb a pedagógusok között. Az eredeti decemberi jelentkezési határidőt az ünnepek és a vizsgaidőszak miatt az egyetem meghosszabbítja, így még januárban is várjuk a jelentkezéseket.


Alapfokú jelnyelvi tanfolyam indul

Szólj hozzá!

Korner2009. szeptember 22-én indul a KORNER Jeltolmács Központ alapfokú jelnyelvi tanfolyama.


SEED fejlődési skála tanfolyam

Szólj hozzá!

A korai életkorban széles körben használt, a pszichomotoros fejlődés egyes területeire koncentráló skála. Elsajátítását ajánljuk a 0-4 éves gyerekekkel foglalkozó gyógypedagógusok és pszichológusok számára.


Utazótanári program elmélete és gyakorlata gyógypedagógusok számára az eltérő fejlődésű gyerekek otthoni fejlesztéséhez a Portage-modell alapján

Szólj hozzá!

A Portage program 1976-ban indult útjára Nagy-Britanniában, és a program számos adaptációját készítették már el a speciális szükségletű gyermekeket nevelő családok legkülönbözőbb igényeinek és a földrajzi elhelyezkedésének megfelelően. (Alább olvasható a Budapesti Korai Fejlesztő Központ kurzusleírása.)


Súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermekek fejlesztő iskolai oktatásának tervezése – egy modell alapján

Szólj hozzá!

A képzést a jövőben fejlesztő iskolai osztályokat indítani kívánó intézmények pedagógus, gyógypedagógus szakemberei számára indítjuk. A képzést a fejlesztő iskolai munkában részt vevő gyakorlati szakemberek tartják. A képzés célja azon ismeretek és képességek megszerzésének elősegítése, mely a pedagógiai munka szervezéséhez, tervezéséhez, gyakorlati megvalósításához szükséges. (Alább olvasható a Budapesti Korai Fejlesztő Központ kurzusának leírása.)


A gyógypedagógiai tanácsadás mint a korai intervenció szerves része

Szólj hozzá!

A gyógypedagógiai tanácsadás tulajdonképpen kezdettől jelen van a korai intervenciós munkában. A gyakorló szakember jogos igénye, hogy a korai fejlesztő kompetencia bővülhessen, hogy a fejlesztés mellett vagy helyett vállalkozhassunk a szülőkkel való beszélgetésre, tapasztalatcsere és pedagógiai tanácsadás céljából. (Alább olvasható a Budapesti Korai Fejlesztő Központ kurzusának leírása.)


Integráció, inkluzív nevelés kisgyermekkorban

Szólj hozzá!

Az integráció társadalmilag és – szűkebben – pedagógiailag frekventált témának tekinthető. A törvényességnek való megfelelés önmagában sem egyszerű kihívás a magyar óvodák számára, ennél azonban lényegesen összetettebb feladat annak gyakorlati megvalósíthatósága. (Alább olvasható a Budapesti Korai Fejlesztő Központ kurzusának leírása.)


Pedagógusokat felkészítő oktatási program autizmussal élő óvodás gyermekek szakszerű ellátásához

Szólj hozzá!

A képzés célja, hogy olyan elméleti és gyakorlati képzést nyújtsunk autizmussal élő óvodás gyermekeket ellátó szakemberek számára, melyek birtokában a szakemberek e szakterülettel kapcsolatos kompetenciája növekszik, felismerik az adott gyermek eltérő szükségleteit, s képesek lesznek egyénre szabott segítséget nyújtani a gyermek számára a gyermekközösségen belül. (Alább olvasható a Budapesti Korai Fejlesztő Központ kurzusának leírása.)


A korai intervenció elmélete és gyakorlata

Szólj hozzá!

A képzést a korai fejlesztés területén, vagy határterületén dolgozó szakemberek – gyógypedagógusok, pszichológusok, konduktorok, gyógytornászok – számára szervezi a Budapesti Korai Fejlesztő Központ. (Alább olvasható a tanfolyam kiírása.)


A matematikatanulás zavarai (diszkalkulia)

Szólj hozzá!

A Logopédia Kiadó szervezésében 30 órás akkreditált tanfolyam indul óvodai- és általános iskolai pedagógusok, fejlesztő- és gyógypedagógusok, logopédusok számára Budapesten 2010. január végén - februárban A matematikatanulás zavarai (diszkalkulia) címmel – megfelelő számú jelentkező esetén.


A diszlexia megelőzése - Az értő olvasás előkészítése

Szólj hozzá!

A Logopédia Kiadó szervezésében 30 órás akkreditált tanfolyam indul óvodai- és általános iskolai pedagógusok, fejlesztő- és gyógypedagógusok, logopédusok számára Budapesten 2009 novemberében A diszlexia megelőzése – Az értő olvasás előkészítése címmel – megfelelő számú jelentkező esetén.


GMP Beszédpercepciós diagnosztika és terápia

Kommentek száma: 1

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének Logopédiai Szakosztálya folytatja továbbképzési sorozatát a GMP Beszédpercepciós diagnosztika és terápia  című akkerditált továbbképzés tavaszi fordulójával. A tanfolyam a beszédpercepciós diagnosztika megtanulása, alkalmazása, gyakorlati kérdések megvitatása, fejlesztési irányok megismerése. A tanfolyamot dr. Gósy Mária tartja.


GMP beszédpercepciós terápia

Szólj hozzá!

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének Logopédiai Szakosztálya folytatja továbbképzési sorozatát a GMP beszédpercepciós terápia című tanfolyammal. A tanfolyam célja a beszédészlelés, a beszédmegértés, a szövegfeldolgozás és számos kapcsolódó folyamat fejlesztésének elsajátítása; gyakorlati módszerek, alkalmazási sajátosságok, fejlesztési irányok, terápiás összefüggések, percepció és írott anyanyelv kölcsönhatása. A tanfolyamot dr. Gósy Mária tartja.


A Magyar Lovasterápia Szövetség képzései, továbbképzései

Szólj hozzá!

lovasterápiaA korábbi évekhez hasonlóan idén is akkreditált lovasterapeuta képzést indít a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány. Az országban egyedülálló programra olyan gyógypedagógusok, gyógytornászok jelentkezését várjuk, akik hippoterápia, gyógypedagógiai lovaglás vagy lovastorna szakágakon szeretnének továbbtanulni.


Pedagógus-továbbképző tanfolyamok a Kossuth Klubban

Szólj hozzá!

Kossuth KlubSzemélyiségfejlesztő kommunikációs tréning, Mentálhigiénés továvábbképzés pedagógusok részére, Differenciáló nevelés – Differenciáló Oktatás, A képességközpontú nevelés és oktatás pedagógiai kérdései az iskolai oktatás napi gyakorlatában, Pszichomotoros fejlesztés a tanulási zavarok megelőzésére és kezelésére


GMP beszédpercepciós diagnosztika és terápia

Szólj hozzá!

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének Logopédiai Szakosztálya folytatja továbbképzési sorozatát a GMP Beszédpercepciós diagnosztika és terápia című tanfolyammal.

1 | 2 | 3 | 4 | 5
Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05