Egyensúlyok a gyermekkorban
Helyszín: 1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinsky út 12. Corner Rendezvényközpont.


2010. október 13-16. között kerül megrendezésre Budapesten az Egyensúlyok a gyermekkorban című konferencia, melyet a Magyar Waldorf Szövetség az Alliance for Childhood hálózattal és az European Council for Waldorf Steiner Educationnel közösen szervez.
2010. 10. 06. 01:41

Az Alliance for Childhood a gyermekekkorral foglalkozó nemzetközi szakmai hálózat, mely főként Európában, Latin-Amerikában és az Egyesült Államokban működik (www.allianceforchildhood.org). Első nagy jelentőségű konferenciájukat 10 éve Brüsszelben rendezték. Az Alliance for Childhood mozgalom a gyermekkor védelméért, a gyermekek esélyegyenlőségéért küzd, többek között személyre szabott tanulási módszerek alkalmazását, differenciált bánásmódokat támogat annak érdekében, hogy elősegítse a kirekesztés elleni küzdelmet és az integrációt.

A nemzetközi konferencia magyarországi megrendezése alkalmat ad arra, hogy hazánkban is e jogok és értékek felé forduljon a szakma véleményformáló szereplőinek a figyelme. A rendezvény lehetőséget biztosít a mozgalom alapelveivel összhangban lévő magyarországi folyamatok és eredmények bemutatására, ugyanakkor elősegíti a gyermekkor minőségének javításán – nemzetközi, országos vagy regionális szinten – dolgozó döntéshozók és közéleti szereplők közötti új kapcsolatok létrehozását, illetve a már kialakult összefogások megerősítését.

A rendezvény négy téma köré szerveződik:
  • Kisgyermekkor és gondozás
  • A média és az információs technológia hatása a gyermekekre
  • Szegénység és kirekesztés
  • Szülői és társadalmi pressziók és elvárások
A konferencia nyelve angol és magyar, szinkrontolmácsolást a plenáris üléseken és egyes munkacsoportokban biztosítanak a szervezők. 

További részletes információ a konferencia honlapján található: http://www.waldorf.hu/conferences

A rendezvény a "2010. – a szegénység és kirekesztés elleni küzdelem éve" keretében azon 15 kiemelt program közé tartozik, melyet az Európai Bizottság promócióval támogat, valamint a konferencia támogatói között tudjuk az Európai Bizottság Jean Monnet programját.

A konferencia meghívója itt érhető el: 
www.waldorf.hu/conferences/meghivo.html

Amennyiben a program felkeltette érdeklődését, és úgy érzi szívesen elmenne egy tartalmas szakmai találkozóra, küldje el jelentkezését az alábbi elérhetőségek bármelyikére:
Liszka Andrea
liszka.andrea@waldorf.hu
waldorfhaz@waldorf.hu

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05