Nemzetközi konferencia az inkluzív oktatásrólAz Európai Bizottság Oktatási és Kulturális Főigazgatósága által támogatott "Pathways to Inclusion – P2i" ("A befogadáshoz vezető utak") elnevezésű projekt legfőbb céljai az inkluzív oktatás bevezetésében és megvalósulásában érintetteket összefogó európai hálózat létrehozása, valamint a hálózaton belüli tapasztalatcsere és tudásmegosztás elősegítése az inkluzív iskolák és az inkluzív oktatás példaértékű gyakorlati megvalósulásainak megismerése és elterjesztése érdekében.
2012. 06. 28. 00:35

A szereplők közötti dialógust elősegítendően történt meg a projekt keretében az inkluzív oktatás, az együttnevelés aktuális nemzetközi trendjeinek felmérése és értékelése, valamint a felmérésben résztvevő európai országok – köztük Magyarország - gyakorlati tapasztalatainak egymás közötti megosztása 11 partnerszervezet részvételével. Bővebb információ a projektről.

A "Pathways to Inclusion" projekt zárásaként a brüsszeli székhelyű EASPD (Fogyatékos Személyeknek Szolgáltató Szervezetek Európai Szövetsége) és a magyarországi Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért nemzetközi konferenciát szervez "Inkluzív oktatás és tanulás: kihívások és lehetőségek" címmel. A konferencia fő témája az inkluzív oktatás (együttnevelés) – szakpolitikai és gyakorlati szempontból vizsgált – jelenlegi helyzete, illetve a fennálló kihívások lehetséges megoldásainak meghatározása lesz. A konferencia első napja a projekt keretében a közoktatás területén végzett felmérések eredményeire, és e terület aktuális kihívásaira fog összpontosítani, míg a második napon tágabb értelemben foglalkozunk az inkluzív oktatás és tanulás témájával, és megvizsgáljuk megvalósítási lehetőségeit az életen át tartó tanulás valamennyi formájában, az iskola előtti korai fejlesztéstől kezdve egészen a felnőttkori tanulásig.

A konferencia minden érintett szereplőt meg kíván szólítani és az inkluzív oktatás ügyéről szóló párbeszédbe bevonni:
  • sajátos nevelési igényű tanulók, felnőtt fogyatékos személyek és az őket képviselő szervezetek és szülők;
  • óvodák, iskolák, speciális iskolák, képző szervezetek vezetői és munkatársai;
  • helyi, regionális / megyei, országos szinten működő hatóságok és döntéshozók;
  • kutató és felsőoktatási intézmények, civil szervezetek;
  • szakemberek;
  • és minden más érdeklődő, aki tenni szeretne az inkluzív oktatás ügyének előmozdítása érdekében.
A konferenciára időpontja 2012. szeptember 13-14., helyszíne pedig a budapesti Danubius Hotel Aréna (1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3.) A konferencián 4 nyelvű szinkrontolmácsolás biztosított (magyar/angol/német/francia).

Magyar nyelvű információk és program elérhetők az alábbi linken.

További részletek az alábbi  linken; regisztráció itt.

Amennyiben bármilyen további kérdése van, kérjük keresse munkatársamat az alábbi elérhetőségeken.

Kelemen Petra
E-mail: conference@alll.hu
Telefon: +36-20/405-6025

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05