Gyógyító báb KonferenciaA Gyógyító báb Konferencia a határterületekre, azaz egyrészt a Parkinson-betegek gyógyítására, másrészt a gyógypedagógiára (ott is a fiatalabb korosztály mentális támogatására), illetve az alkalmazott – vagy másként pedagógiai – bábjáték nézőpontjára koncentrálva igyekszik az érdeklődőket új ismeretekkel gazdagítani. A konferencia svájci előadója, Brigitte Stucki is ezen a területen gyűjtött tapasztalatait osztja meg a hallgatósággal.
2015. 03. 17. 14:24

Időpont: 2015. július 9-11.
Helyszín: Sárospatak, Bodrog Wellness Szálloda konferenciaterme


Esculapius és Hermész kígyómászta botjából firkantott logó egy tudományos igényű konferenciát vizualizál, amely a mindig is vonzó sárospataki nyárba illeszkedik. A Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinika, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara, a Magyar Bábjátékos Egyesület mellett több civil szervezet is részt vesz a szervezésben, melyek közül a Parkinson Betegek Sárospataki Egyesülete emelkedik ki, de el sem indulhatott volna a szervezés, ha a Nemzeti Kulturális Alap támogatását nem kapjuk meg. Csaknem húsz évvel ezelőtt került ennyire előtérbe a bábjáték gyógyító funkciója, amikor is az UNIMA Magyar Központja a terápiás felhasználást hangsúlyozva járta körül a témát.

A konferencia fővédnöke Dr. Hámori József akadémikus, Széchenyi-díjas agykutató

Előadnak: Dr. Takács Annamária oszt.vez. főorvos, Dr. Bokor Magdolna oszt.vez. főorvos, Dr. Pásztor Erzsébet ideggyógyász és rehabilitációs szakorvos, Mátyásné Füzi Csilla bábszínész, pedagógus, Kovács Borbála táncpedagógus, Brigitte Stucki, (CH) terapeuta, Láposi Terka, játszóházi művészeti vezető, pedagógus, valamint a műfaj és a pedagógia hazai legjobb szakértői.

Előadásukat bemutatják:
Zempléni lakodalmas Parkinson Betegek Klubja (Sárospatak)
MárkusZínház, Pécs

A hallgatóságot Sárospatak Bodrog Wellness **** Szállodában (http://www.hotelbodrog.hu/) helyezzük el. A rendkívül kedvezményes részvételi díj (szállást kétágyas szobában + svédasztalos étkezést tartalmaz):

,,A" variáns (egy éjszakás) 25.000,-HUF /fő
,,B" variáns (két éjszakás) 31.000,-HUF /fő

A Hotel Bodrog Wellness**** erkélyes, zuhanyzós, légkondicionált szobákkal, bőséges reggelivel látja el a vendégeit. A wellness részleg (úszómedence, pezsgőfürdő, sókamra, finn szauna, gőzkabin, fittness terem) használata, fürdőköpeny használattal együtt térítésmentes. A vendégek ingyenesen parkolhatnak, a Wifi használat lehetősége korlátlan. (további 10 eFT-os felárral egyágyas szobában való elhelyezés is kérhető!)

A jelentkezési lap INNEN TÖLTHETŐ LE.

Forrás: a Magyar Bábjátékos Egyesület honlapja

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05