Mennyek Kapui – Az elektronikus zene évtizede
Kömlődi Ferenc és Pánczél Gábor elektronikus zenei alapműve elérhető a csökkent munkaképességűek számára is
Menyhárt Tibor

Mennyek kapui2001-ben megjelent egy kiadvány Mennyek Kapui - Az elektronikus zene évtizede címmel, ami mára gyakorlatilag elérhetetlenné vált a kis példányszám miatt, most viszont visszatért egy bővített, digitális (.pdf) formában, hogy felhomályosítsa az érdeklődőket az elektronikus zenék múltjáról és jelenjéről. A szerzők területükön (és ez világviszonylatban is igaz!) szinte egyedülálló módon hozzáférhetővé tették a kiadványt a csökkent munkaképességűek (vakok, gyengénlátók és mozgássérültek) számára is.
2009. 07. 29. 11:13

932 oldalon keresztül informálódhatunk a gépzene kezdeteiről, nagyjairól, meghatározó személyeiről és fontosabb állomásairól, a görög hárfáktól kezdve a zenetelegráfon és szférafonon át a thereminen keresztül egészen a detroiti technóig.

A fejezetek között olyanokat találhatunk mint pl. Kraftwerk, Brian Eno (az ambient atyja), Genesis P-Orridge (a technosámán – Psychic TV), WARP records (Aphex Twin, Autechre, Squarepusher, Boards of Canada), Chris Cunningham (többek közt az előbb említett előadók klipjeinek készítője, aki nem mellesleg a Rubber Johnny című agybomlasztó klip/rövidfilm elkövetője), Emmanuel Top (az acid klasszikus); valamint ráadásként egy “Dance lexikon" is található a könyv végén, amiben az összes nagyobb elektronikus zenei irányzat definíciója megtalálható speed garagetól trance-en át dubstepig.

Kömlődi Ferenc és Pánczél Gábor külön tiszteletet érdemel amiatt, hogy az anyag vakok és gyengén látók, valamint mozgássérültek számára képernyőolvasóval is hozzáférhető!

Mennyek Kapui


Mennyek kapui előszó


A Mennyek Kapui digitális kiadása a csökkent munkaképességűek (vakok, illetve gyengénlátók és mozgássérültek) számára képernyőolvasóval is hozzáférhető. A könyv PDF változata megfelel a Section 508 követelményeinek.

A kiadványra a Creative Commons (Nevezd meg!–Ne add el!–Ne változtasd!) 2.5 licenc alatt bejegyzett digitális kiadás felhasználásának jogi feltételei vonatkoznak.

A Mennyek Kapui digitális változata bárki számára letölthető, a szerzők az árat az Olvasóra bízzák.

Hivatalos honlap és letöltés: www.recreation.hu

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05