Becsület és alázat – Fogyatékosságtudományi TudástárA Fogyatékosságtudományi Tudástár a jelenleg létező leggazdagabb magyar nyelvű fogyatékosságtudományi, s azon túl, foglalkozási rehabilitációs elektronikus gyűjtemény.
2010. 05. 30. 18:11

A cím első szava, a becsület azoknak a kitűnő és jelentős áldozatot vállaló szakembereknek a munkájára utal, akik részt vettek e tudástár elkészítésében.

Az alázat arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben a fogyatékosságügy és a fogyatékosságtudomány legkiemelkedőbb művelői világszerte nem mások, mint maguk a fogyatékossággal élő emberek – megfelelő felkészültség birtokában –, bárki egyenrangú és alkotó tagja lehet ennek a nemzetközi közösségnek és paradigmának, de kizárólag akkor, ha megfelelő, mély és illő alázattal fordul az érintett személyek, az érintettek mozgalma, a számukra fontos életproblémák megértése, elemzése, feltárása, és ezek fejben, vagy ha lehetõsége van rá, a gyakorlatban történõ megoldása felé.

A munkában részt vett, közel száz szakember és partnerintézmény nevét nem itt, hanem az általuk létrehozott produktum (jegyzet, szöveggyűjtemény, tanfilm, digitális kötet, fordítás, ill. átadott, vagy megvásárolt copyright) tartalmai között listázzuk.

A gyűjtemény egy-egy, konkrét tartalomra mutató linkje kattintásra nem működik, ezekben az esetekben a szerzői jogokat a tulajdonosoktól csak tantermi felhasználásra tudtuk megszerezni. Ezek a filmek, szövegek az ELTE BGGYK könyvtárában elérhetők, egy részüket pedig a közeljövõben az ELTE BGGYK gondozásában könyv alakban éri
majd el az Olvasó.

A gyűjtemény elkészítését az SZMM által a Munkaerő-piaci Alap rehabilitációs alaprészéből nyújtott támogatás tette lehetővé.

Könczei György
szerkesztő

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05