ÖRÖK kiadványokÖRÖK kiadványokAz ÖRÖK kézikönyv szakmai ismereteket nyújt az értelmi fogyatékossággal élő személyekkel foglalkozó szakemberek, segítők számára. A kézikönyv foglalkozik többek között a fejlesztési módszerekkel, a környezeti hatásokkal, a támogatott döntéshozatal kérdésével, a nemzetközi és hazai önérvényesítő mozgalmakkal.
2008. 09. 09. 07:34

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége együttműködve az Értelmi Fogyatékosok Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezet Közhasznú Egyesülettel, az Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesületével, az ÉFOÉSZ Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Egyesülettel és az ÉFOÉSZ Komárom- Esztergom Megyei Értelmi Sérültek és Segítőik Egyesületével 2005 és 2008 között valósította meg az értelmi fogyatékossággal élő emberek újszerű munkavállalását támogató képzési és foglalkoztatási modellkísérletét az EQUAL Önérvényesítés együtt - közösen projekt keretében. A program eredményeként az Európai Szociális Alap és a Magyar Kormány finanszírozásában a partnerek elkészítették az ÖRÖK kiadványokat.

Az ÖRÖK mozaikszó a programban résztvevő személyek fejlődési útját foglalja magában, úgymint Önismeret, Realitás, Önérvényesítés, Közösségi érdekképviselet. Az ÖRÖK kiadványok a projekt tapasztalatait foglalják össze a szakemberek, a munkaadók, a megváltozott munkaképességű személyek és a döntéshozók számára.

Az ingyenes ÖRÖK kiadványok utánvétellel megrendelhetőek az ÉFOÉSZ Országos Irodájában a gonczi.rita@efoesz.hu e-mail címen, a 06/1/411-1356-os és a 411-1357-es telefonszámon, illetve a 1085 Budapest, Üllői út 14. postacímen.

ÖRÖK kiadványok


Az ÖRÖK kézikönyv (szerk. Farkasné Gönczi Rita) szakmai ismereteket nyújt az értelmi fogyatékossággal élő személyekkel foglalkozó szakemberek, segítők számára. A kézikönyv foglalkozik többek között a fejlesztési módszerekkel, a környezeti hatásokkal, a támogatott döntéshozatal kérdésével, a nemzetközi és hazai önérvényesítő mozgalmakkal.

Az ÖRÖK Kézikönyv önérvényesítő csoportvezetők számára (Bánlaki Jánosné, Farkasné Gönczi Rita) egy foglalkozásgyűjtemény, amely segítséget nyújt a kezdő önérvényesítő csoportvezetőknek a foglalkozások tervezésében, illetve a gyakorlott szakemberek számára újabb játékötletekkel szolgál.

Az Önérvényesítés együtt - mindannyiunkért DVD (szerk. Farkasné Gönczi Rita, Papinot Ferenc) film az önérvényesítő csoportok vezetők számára mutat be játékokat, foglalkozás részeket az önismeret, önérvényesítés, közösségi érdekképviselet, irodai asszisztensi munkára történő felkészülés témaköreiből.

Az Önérvényesítés együtt - mindannyiunkért Útmutató értelmi fogyatékosokat foglalkoztató munkaadók számára (Schenk Lászlóné) szóló kiadvány egy attitűdformáló tanácsadó füzet munkaadók számára sok gyakorlati ötlettel.

Az ÖRÖK Munkafüzet leendő önérvényesítők és közösségi érdekképviselők számára - Önérvényesítő leszek! (Farkasné Gönczi Rita, Regényi Enikő) című könnyen érthető módszerrel készült kiadvány a megértési nehézséggel élő személyek számára nyújt segítséget önmaguk és környezetük megismerésében, a megfelelő kommunikációs forma elsajátításában, és érdekeik érvényesítésében.

Az ÖRÖK Munkafüzet leendő irodai asszisztensek számára - Irodai asszisztens leszek! (Farkasné Gönczi Rita, Regényi Enikő) című könnyen érthető módszerrel készült kiadvány a megértési nehézséggel élő személyek számára nyújt segítséget az irodai asszisztensi munkakör megismerésében, a szükséges tudás elsajátításában.

Az értelmi fogyatékossággal élők helyzetének jogi aspektusa és az új Polgári Törvénykönyv tervezete
című jogi kiadvány (szerk. Dr. Sándor István) új perspektívából mutatja be a cselekvőképesség, támogatott döntéshozatal kérdéskörét. A kiadvány ötletet nyújt a Polgári Törvénykönyv modern szemléletű módosításához.


A kiadványokról a www.efoesz.hu honlap Szolgáltatások / Kiadványok menüben olvashat.  (link)

A kiadványok elkészülését az Európai Szociális Alap és a Magyar Kormány támogatta.

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05