Parentis szülőképző ©Parentis szülőképzőMegjelent az egyedülálló és hiánypótló PARENTIS SZÜLŐKÉPZŐ © magyar ismeretterjesztő és oktató filmsorozat első három filmje!

2008. 10. 21. 04:44

Parentis szülőképző: Szülés

A Szülés című 91 perces film 20 fejezetben készíti fel az érdeklődőket, és a leendő szülőket a szülésre. Többek között arra, hogy mikor kell elindulni a kórházba, és mit vigyen magával a kismama. Megismerhetik a szülés tágulási, kitolási, lepényi és lepény utáni szakaszait, és vizsgálatait. Ezek megértését nem csak a filmfelvételek, de grafikai illusztrációk és 3 dimenziós számítógépes animáció is segíti. Nem csak a hagyományos, de az alternatív vajúdási, és szülési helyzeteket is bemutatjuk. Hallhatnak a különböző fájdalomcsillapítási módszerekről, a szülészorvos, és a szülésznő, azaz a bába szerepéről, valamint a császármetszésről. Megtudhatják, mi történik a szülés után közvetlenül, beleértve az első szoptatást is. És megismerkedhetnek egy újszülött osztállyal is.

Parentis szülőképző: Szoptatás

A Szoptatás című 91 perces film 22 fejezetből áll és többek között a következő témákkal foglalkozik: Hogy készüljünk fel a szoptatásra? Miért olyan fontos a szoptatás a szülőágyon? Megismerhetjük az anyatej fajtáit az előtejtől az érett tejig. Hallhatnak a szoptatás időrendjéről és az éhségjelekről. Megismerjük a tej termelésének és leadásának folyamatát. Elmagyarázzuk a szoptatás helyes módját, és hogy miért kell szoptatni mindkét mellből. Hallhatunk a büfiztetésről és bukásról. Megtanulhatjuk a helyes fejés módját. Hallhatunk szoptatási problémákról. Megismerjük a kizárólagos szoptatás elvét. Kiderül, hogy működik a Relaktáció, azaz lehetséges-e a tej újraindítása. Megtudjuk, mit jelent a féléves kor utáni hozzátáplálás. Hallunk a kismama helyes táplálkozásáról. Felsorolunk néhány példát arra, hogy az apukák miben tudnak segíteni.

Parentis szülőképző: Újszülött-kor (1. rész)

Az Újszülött-kor című film 83 perces első része arról az első időszakról szól, amikor a szülők az újszülött első hetét töltik otthon. A 18 fejezetre bontott filmben hallhatunk a napirenderől és etetési periódusról, benne a pelenkázással, köldökcsonk-kezeléssel, szoptatással, büfiztetéssel, az alvással és légzésfigyeléssel, valamint a fürdetés és bőrápolás kérdéseivel. Hallhatunk a sírás értelmezéséről, a korai szülő-gyerek kapcsolatról, a szülés utáni depresszióról. apukák és nagyszülők szerepe. Meg tudhatják a nézők, hogy mi történik az első gyermekorvosi látogatásán, illetve, hogy mi a védőnő szerepe. Tanácsokat kapnak a gyerekszoba kialakítására és berendezésére, beleértve a szükséges eszközök, és anyagok listáját.

Honlap és rendelés: www.szulokepzo.hu

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05