PEDAGOGIKUM: Európai léptékkelAz "Európai Léptékkel a Tudásért, ELTE" projekt újszerű kutatásmenedzsmenten alapuló kutatási-fejlesztési alprojektje az ELTE Pedagogikum három kara, a PPK, a TÓK és a Bárczi  együttműködésével, az élethosszig tartó tanulás jegyében az oktatásra és az egészségfejlesztésre fókuszált. Jelen kötetben arra törekedtünk, hogy ha nem is a teljesség igényével, de ízelítőt adjunk a lezajlott kutatómunka tartalmi gazdagságából, emberi és tudományos eredményeiből.

2013. 10. 31. 19:41

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Magyarország vezető kutatóegyeteme sikeresen pályázta meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázatát. A felsőoktatás minőségének javítását és az egyetemi kutatások előmozdítását célzó, 2010-től 2012-ig tartó projekt az ELTE nyolc karának bevonásával öt alprojektben valósult meg a reáltudományok, a bölcsésztudományok, a jogtudományok, a társadalomtudományok, illetve a pedagógiai és pszichológiai tudományok területén, nemzetközileg elismert kutatóink szakmai irányításával, interdiszciplináris együttműködésekben.

Az "Európai Léptékkel a Tudásért, ELTE" projekt újszerű kutatásmenedzsmenten alapuló kutatási-fejlesztési alprojektje az ELTE Pedagogikum három kara, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar, a Tanító- és Óvóképző Kar és a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar együttműködésével, az élethosszig tartó tanulás jegyében az oktatásra és az egészségfejlesztésre fókuszált.

A négy kutatási pillér (Kognitív, kommunikációs és idegrendszeri mintázatok és változások az élethosszig tartó fejlődésben; Életmód- és egészségfejlesztés; A szocializáció társadalmi-környezeti húzóerői; A pedagógusképzés tudáshátterének fejlesztése: a tanulás és tanítás tudományközi vizsgálata) keretein belül három laboratóriumot sikerült berendezni, több mint 260 oktató és kutató, illetve 110 körüli doktorandusz és hallgató vett részt kutatási munkában, 19 monográfia készült, valamint 150-nél több tudományos publikáció jelent meg.

Jelen kötetben arra törekedtünk, hogy ha nem is a teljesség igényével, de ízelítőt adjunk a Pedagogikum karain lezajlott kutatómunka tartalmi gazdagságából, emberi és tudományos eredményeiből.

A kiadvány ingyenesen letölthető az ELTE Reader oldaláról

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05