Megjelent és ingyenesen letölthető a szlovákiai (magyar nyelvű) Carissimi speciális magazin 2015/3-as számaA szlovákiai Carissimi Nonprofit Alap kuratóriuma 2010-ben "Carissimi – Esély a fogyatékos és egészségkárosodott embereknek" címmel olyan magyar nyelvű ismeretterjesztő folyóirat megjelenésének támogatását határozta el, amely fórumot teremt fogyatékos és egészségkárosodott embereknek, és segítséget nyújt az őket érintő ügyekben való eligazodáshoz, társadalmi beilleszkedésükhöz. Megjelent és ingyenesen elérhető a 2015/3-as szám.
2015. 06. 24. 08:53

A tartalomból:

Új trend és válásbiznisz címmel osztja meg gondolatait Gyepes Aranka.

Dr. Kiss László Boell Ferenc protéziskészítő mesterre, a pozsonyi Rokkantügyi Intézet művégtagműhelyének alapítójára emlékezik.

Bemutatjuk a rétei Szitka Pétert, aki motorbaleset következtében kerekes székbe került.

Elolvashatják Adamecz László önvallomását, amelyet reumatológiai betegséggel élők számára kiírt nemzetközi pályázatra vetett papírra.

Az értelmi sérülteknek az információkhoz való hozzáférését segítő, könnyen érthető kommunikáció és az önérvényesítés a témája Fábri Lászlóné szociális munkás írásának.

Hogyan mondjuk el egy értelmi sérült gyermeknek azt, amiről magunknak is csak hallgatunk? A kérdésre próbál válaszolni a Hol leszek, ha elmegyek? című szívszorító írásában Dunkel N Norbert.

A dráma- és szocioterápia eszközeit sorakoztatja fel Tanácsadó rovatunkban Strédl Terézia.

Önkéntesképző tréninget tartottak a budapesti De juRe Alapítvány munkatársai érsekújvári gimnazistáknak. Erről számolunk be a Hogyan segítsünk jól? című írásunkban.

A kutya híd ember és ember között – hangzott el a segítőkutyák szerepével foglalkozó konferencián, ahol a segítőkutyákról szóló, Kuku és barátai c. mesekönyvet is bemutatták.

Közreadunk a roma gyermekek jogairól szóló ombudsmani jelentéshez kapcsolódó három véleményt.

Beszámolunk az értelmi sérült fiatalok galántai versfesztiváljáról, a nagypakai Grace- egészségkárosodottak egyesületének nemzetközi részvétellel megtartott faültetési programjáról és a gútai szabadidőközpont mellett működő Dominó Klub rendezvényeiről.

A Carissimi-emberről szól Major Árvácska jegyzete, Sztakó Zsolt pedig a végtagok nélküli Kollinger Szabolcsot mutatja be.

Ezúttal sem hiányzik a magyar–szlovák, szlovák–magyar szójegyzék.

A kiadvány ingyenes, elektronikus változata letölthető a www.carissimi.sk honlapról.

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05