Felépült Budapest első integrált játszótereA Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány nemcsak a rászoruló sérült gyermekeket segíti, hanem a közös játék lehetőségével már a korai életkorban hozzájárul a későbbi valós társadalmi integrációhoz.
2009. 11. 16. 07:02

A Szerencsejáték Zrt. immár 7 éve elkötelezett támogatója a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének megteremtésén dolgozó Alapítványnak, amely eltérő fejlődésű csecsemőknek, fogyatékos kisgyermeknek és szüleiknek biztosít szolgáltatásokat. A Szerencsejáték Zrt. az elmúlt hét évben az Alapítványon keresztül összesen 24 millió forinttal támogatta a fogyatékos gyermekeket és szüleiket. A játszótérhez adott 3 millió forintos támogatás csak az utolsó szelete a segítségnek. A most átadott játszótér első hintája magánadományokból épült.

A teljes játszótér a CIB Felelősségvállalás Alapítvány., a Főkert Parkfenntartó Kft., a KOMPAN csoport, a Szerencsejáték Zrt. és a XI. kerületi Önkormányzat támogatásával jött létre. A teljes egészében adományokból megvalósult program másik egyedülálló eleme, hogy a felépült játszótér nyitva áll a környékbeli bölcsődék és óvodák előtt is.


Röviden a Budapesti Korai Fejlesztő Központról

A Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány 1992-ben kezdte meg működését azzal a céllal, hogy modellértékű, európai színvonalú, a családok számára alanyi jogon elérhető szolgáltatásokat biztosítson az eltérő fejlődésű, csecsemők, fogyatékos gyermekek és szüleik számára. A központ fő tevékenysége a kora gyermekkori intervenció, mely 0-4 (6) éves korú, eltérő fejlődésű, vagy fejlődési zavar szempontjából veszélyeztetett csecsemők és kisgyermekek számára nyújt: komplex diagnosztikai vizsgálatot, egyénre szabott, tervszerűen felépített fejlesztő és terápiás programot (gyógypedagógiai fejlesztést, mozgás- és zeneterápiát, pszichoterápiát és tanácsadást) egyéb szociális segítséget, tanácsadást.

Működésük 18 éve alatt közel 5 000 kisgyermek diagnosztikus vizsgálatát végeztük el, közülük több, mint 2600 családnak nyújtottunk terápiát két helyszínen (zuglói telephelyünkön, és újbudai székhelyünkön).

A Budapesti Korai Fejlesztő Központ évente összesen kb. 500 autizmussal, érzékszeri sérüléssel, halmozott sérüléssel, súlyos mozgásfejlődési és beszédfejlődési zavarral élő kisgyermeket lát el ambuláns formában, valamint speciális nappali ellátó csoportos programokat indít súlyosan és halmozottan sérült gyermekek (iskola előkészítő funkciót is ellátó nappali fejlesztést, és fejlesztőiskolai oktatást) és autizmussal élő gyermekek (közösségbe illesztést célzó intenzív csoportot) számára.

Bővebb információ: www.koraifejleszto.hu

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05