Junior Prima Díj 2010 gyógypedagógus kitüntetettjeiJunior Prima DíjA Vodafone Magyarország és a Prima Primissima Alapítvány idén már negyedik alkalommal jutalmazta az oktatás iránt elkötelezett fiatalok munkásságát. A díjat évente 10, olyan 30 év alatti fiatalnak ítélik oda, akik kiemelkedő teljesítményt értek el a hazai oktatás és köznevelés területén. Kollégáink közül Falvay Katalin és Molnár Sándor vehette át a rangos elismerést. Kitüntetésükhöz gratulálunk!
2010. 10. 31. 14:00

A Junior Prima Díjjal olyan fiatal tanárokat, pedagógusokat, nevelőket kívánják az díj alapítói elismerni, akik munkájukkal hozzájárulnak a magyarországi oktatás színvonalának emeléséhez, korszerűsítéséhez; tevékenységükkel példát mutatnak, és kiemelkedő szerepet töltenek be.

Az idei tíz díjazott Hoffmann Rózsa oktatási államtikártól vehette át az elismerést a Károlyi-Csekonics Rezidencián. Az államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a "tehetség felkarolása mindenkinek szent kötelessége", Magyarország kitüntetett feladata a tehetséggondozás, -fejlesztés, "minden iskolarendszer sziklaszilárd alapja a felkészült pedagógus, munkájukra nem kevesebb, mint a nemzet jövője épül." – mondta Hoffmann Rózsa köszöntőjében. Az államtitkár utalt a most készülő két oktatási törvényre is, melyekben a tehetséggondozás külön fejezetben kapott helyet, mert az oktatáspolitikának is kitütetett a felelőssége van, a pedagógusok pedig kulcsszerepet játszanak a gondjaikra bízott gyermekek életében, "a tanárok külölönös csodákat végeznek".

Lakatos Péter, a Vodafone Magyarország Stratégia, márka és kommunikációs vezérigazgató-helyettese azt emelte ki, hogy a díj (7 ezer euro és ) odaitélésével a az oktatásban és nevelésben végzett tanári munka rangjának, erkölcsi és anyagi megbecsülésének möveléséhez szeretnének hozzájárulni.Falvay Katalin,
az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon konduktora. Az otthonban élő 150 súlyosan, halmozottan sérült (Down-kóros, autista, hallás-, látás-, vagy mozgássérült) fiatalból kiválasztott 15 fős csoport egyéni fejlesztését végzi, hogy a gyermekek napi életükben a képességeiknek megfelelő legmagasabb szintű önállóságot érhessék el.

Molnár Sándor, a III. kerületi Önkormányzat Óvoda, Általános Iskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményének testnevelés-gyógytestnevelés szakos tanára. Munkája során 6-14 éves korú, sajátos nevelési igényű gyermekekkel foglalkozik. Ezek a gyermekek tanulásukban értelmileg akadályozottak, hiperaktivitással, figyelem- és magatartás-zavarral küzdenek. Az iskolai tanítási órák során a foglalkozásokat az ún. Tervezett Szenzomotoros Tréning irányvonalai mentén vezeti, ez a módszer a gyermekek számára kitűnő korrigáló, rehabilitáló lehetőség. Erre a terápiára építve Sándor kialakított egy olyan programot, amelyet több esetben is megdöbbentően nagy sikerrel járt.

Forrás és a díjazottak teljes listája: Fővárosi Oktatási Portál


Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05