A fogyatékos gyerekek szüleitől nem veszik el a GYES-tErtsey Katalin elszánt, kitartó harcának eredményeképpen nem veszik el a gyermekgondozási segélyt azoktól, akik tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermeket nevelnek, és nem tudnak lemondani a teljes munkaidős állásról vagy nincs erre lehetőségük. (Az LMP sajtókönyleménye)
2010. 12. 13. 23:25

A zárószavazás előtt álló szociális és gyermekvédelmi salátatörvény a legutolsó pillanatig úgy rendelkezett, hogy mindazok, akik a GYES mellett 8 órát dolgoznak, elveszítik ezt a támogatást. Ertsey Katalin intenzív lobbizással igyekezett elérni, hogy a kormány ne vegye el a GYES-t azoktól, akik nem tudnak lemondani a teljes munkaidős állásról, vagy nincs ilyen lehetőségük. Az összes megszólalás és a módosító javaslat arra irányult, hogy aki meg tud egyezni a munkaadójával, és a napi 6 órán felüli munkaidőt otthonról, rugalmas beosztásban tudja ledolgozni, az megtarthassa a GYES-t, így a rugalmas munkavégzési lehetősége nő és a GYES-ről sem kell lemondaniuk a családoknak. Különösen fontos ez azoknál, akik tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermeket nevelnek és 10 évig vannak GYES-sen, ami alatt természetesen dolgoznak, és minden fillérre szükségük van a beteg gyermek ápolásához, fejlesztéséhez.

A rugalmas, otthoni munkára irányuló javaslatot az intenzív lobbizás és súlyos szakmai érvek ellenére nem szavazta meg a kormánytöbbség, de az LMP képviselő azt elérte, hogy az utolsó pillanatban saját módosítót nyújtottak be és a fogyatékos gyermeket nevelő szülőket kivették ezen korlátozás alól.

Egyik szemünk sír, a másik nevet. Miközben nem értjük, miért veszik el a GYES-t azoktól, akik részben otthonról le tudnák dolgozni a teljes munkaidőt, és így végre európai módon tudnának visszatérni a munkaerőpiacra, annak örülünk, hogy kitartó munkával sikerült egy igazán súlyosan családellenes lépésről lebeszélni a kormányt.
Forrás: LMP/OS
 

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05