12. Educatio Nemzetközi Oktatási SzakkiállításEducatioA 12. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás közel százharminc standdal, minden eddiginél színesebb programkínálattal várja a látogatókat 2012. január 20-21-én a Papp László Budapest Sportarénában. A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény jelen lesz, illetve számtalan külföldi egyetem mellett bemutatkoznak a legújabb oktatási fejlesztések, taneszközök és módszerek is.
2012. 01. 21. 09:06

Minden egy helyen a továbbtanulásról

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Non-profit Kft. által megrendezett, ingyenesen látogatható kiállítás kiemelkedő jelentőségű a felvételiző diákok számára, hiszen egy időben, egy helyen találkozhatnak csaknem 70 felsőoktatási intézmény képviselőivel és jelenlegi hallgatóival, akiktől megtudhatják a legfrissebb információkat a képzési rendszerről, a szakokról, érdeklődhetnek a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről, illetve az intézmény nyújtotta szabadidős tevékenységekről.

"A pályaválasztás előtt álló diákok azért látogatják szívesen rendezvényünket, mert itt a legtöbb kérdésükre személyre szabott választ kapnak, első kézből szerezhetnek egy életre szóló dön téshez szükséges információt. Beszélgethetnek professzorokkal vagy hallgatókkal, más szóval, "életre kelnek" a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatóban és kiegészítésében megjelenő adatok" – mondta Kerékgyártó Sándor, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A rendezvény azonban nemcsak a felvételizők számára fontos esemény, a kiállítás egyúttal a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje a pedagógusok és intézményvezetők számára is. Az oktatás különböző területein érdekelt cégek képviselői is színvonalas programokat, elő adásokat ígérnek. A látogatók többek között informálódhatnak az Oktatási Hivatal feladatairól és szolgáltatásairól, a 2012-es felvételi eljárásról, az IKT módszerek helyéről az oktatásban, európai oktatási projektekről, mint például az eTwinning vagy az iTEC. Ezen kívül szó esik még a nyílt forráskódú szoftverek oktatási célú használatáról.

Amivel az Educatio várja a látogatókat

Az Educatio Nonprofit Kft. Felvi standjánál a felvételi ügyfélszolgálatunk munkatársai válaszol nak az eljárással kapcsolatos kérdésekre. A kihelyezett számítógépeken bárki böngészheti a Felvi.hu honlapot, emellett pedig egy pályaorientációs szakember a két nap során folyamatosan fogadja majd a tanácsot kérő felvételizőket. Aki még nem biztos benne, hogy milyen területen tanulna tovább, annak érdemes itt kezdenie körútját.

Szintén az Educatio standján próbálhatják ki az érdeklődők korszerű tantermünket, amely azt hivatott bemutatni, miként segíthetik modern informatikai eszközök az oktatást: megismerked hetnek a tanulói válaszadó rendszerrel, amellyel akár éveken át is nyomon követhető egy tanu ló fejlődése, a dokumentumkamerát, amivel egyszerűen, gyorsan és jó minőségben kivetíthető bármilyen segédanyag. A digitális esélyegyenlőség sarokban ki lehet próbálni a fogyatékkal élő gyermekek tanulását segítő eszközöket: a mozgáskorlátozottak számára kifejlesztett fejegeret, valamint a vakok és gyengénlátók által használható Braille-kijelzőt. A stand akadálymentes, a látássérültek számára vezetőcsíkok, Braille-feliratok kerülnek kihelyezésre, az előadásokon jeltolmács segíti az érintetteket.

A magyar közoktatás fejlesztésének néhány új eleme is bemutatásra kerül a "Fogadóórák" keretében: komoly tapasztalattal rendelkező intézmények ismertetik programjaikat és jó gya korlataikat az egész napos iskola, a közösségi szolgálat szervezése, a határon túli kapcsolatok kialakítása és ápolása, valamint a komplex természettudomány-oktatás terén kisfilmekkel, fo tókkal, szóróanyagokkal. A résztvevőknek lehetőségük van megismerni és adaptálni a kipróbált és a nemrégiben elfogadott köznevelési törvény által is preferált módszereket.

A kiállítás és a konferencia időpontja: 2012. január 20-21., 10-17 óra
Helyszíne: Papp László Budapest Sportaréna (1143, Budapest, Stefánia út 2.)

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05