Leomlottak a falak a fogyatékos és a nem fogyatékos gyerekek közöttKézenFogva AlapítványLezárult a KézenFogva Alapítvány oktatási és közvélemény-formáló kampánya, a gyerekek körében meghirdetett Találkozási Pontverseny, melynek célja, hogy csökkentse a távolságot a fogyatékos és a nem fogyatékos gyerekek között, megalapozva ezzel a társadalom érettebb és elfogadóbb hozzáállását a jövő generációja számára.
2012. 04. 14. 14:13

Egy kis tavasz egy kis nyár és a mostani fiatalok fogják képezni a társadalom alapjait. Ha számukra természetes lesz az elfogadás és a segítségnyújtás, akkor talán kevesebb munkája lesz a KézenFogva Alapítványnak: nem fog olyan nagy problémát okozni a fogyatékos- és a megváltozott munkaképességű emberek munkához jutása. Ez a cél vezérelte az Alapítványt, mikor kidolgozta az Osztályfőnöki óra programját, ahol osztályfőnökök ingyenes képzésben részesülhettek, hogy felkészítsék a diákokat a fogyatékos emberek világának megismertetésével. Ennek a programnak keretein belül került meghirdetésre a Találkozási Pontverseny, aminek főszereplői a nem fogyatékos gyerekek és a fogyatékos emberek, alapja pedig a közös élmény volt. Az osztályfőnökök és az Alapítvány segített a szervezésben, a fogyatékos emberek pedig "tapasztalati szakértőként" működtek közre.

A verseny április 10-én zárult le nagy sikerrel, még nagyobb lelkesedéssel és rengeteg megható pillanattal. Több mint 40 csapat nevezett és közel 50 találkozás valósult meg. Volt csapat, akik csörgőlabda bajnokságot szerveztek látássérült fiatalokkal, voltak, akik a húsvétra való tekintettel közösen festettek tojást fogyatékos emberekkel, veszprémi középiskolások pedig látogatást szerveztek egy speciális bölcsődébe, ahol fogyatékos kisgyerekekkel töltötték el a napjukat. A pontozásnál a szakmai zsűri figyelembe vette a program időtartamát, a fogyatékos és nem fogyatékos fiatalok létszámának arányát, a program minőségét és a lájkok számát, amit az ismert közösségi oldalon lehetett gyűjteni a beszámolókra. A pályamunkákat annyira jónak ítélte a szakmai zsűri, hogy az előre eltervezett első három helyezés díjazása mellett három különdíj kiosztására is sor került.

A KézenFogva Alapítvány reméli, hogy a pár száz egészséges gyerek lelkes közreműködésével elindított egy folyamatot, amely hatással van, és megalapozhatja egy nem is olyan távoli jövőben élő aktív, érzékeny és elfogadó társadalom kialakulását.

További információ: 
www.ofoora.kezenfogva.hu
 

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05