Árverezés fogyatékos gyermekeket nevelő családok javáraEgy napnyi segítség, egy mosollyal több, anyával egy kicsit több együtt töltött idő. A legtöbb ember számára ezek nem különleges kérések, de vannak olyan családok, akiknek a biztonság érzése mellett ezekre van a legnagyobb szükségük, és talán ezekhez jutnak hozzá a legkevésbé. A KézenFogva Alapítvány szervezésében és ismert emberek összefogásával lehetőség nyílik arra, hogy a fogyatékos gyermekeket nevelő családok életén egy kicsit könnyítsünk. Online árverezésben kerülnek kalapács alá dedikált pólók a www.kezenfogva.hu/arveresek
oldalon október 16–26. között.
2012. 10. 16. 13:51

Ma Magyarországon több tízezer fogyatékos gyerek él. Némelyikük intézetekben, otthonokban, de sokan közülük a családjaik otthonában. Állapotuktól függően igénylik a gondoskodást, ki épphogy csak többet, vagy másként, mint ép társai, ki viszont a folyamatos, huszonnégy órás szakgondozást igényli, egész egyszerűen az életben maradásért. Ezeknek a családoknak rengeteg erőre van szükségük a hétköznapok megéléséhez, és bizonyos esetekben nem kapnak annyi és olyan segítséget, amivel egyik napról a másikra tudnának jutni. Szükségük van a támogatásra, a szakértői segítségnyújtásra. A KézenFogva Alapítvány évek óta dolgozik azért, hogy a különböző szakmai szervezetek, segítségek a megfelelő helyre juthassanak el. Kézen fogja ezeket a családokat és vezeti őket egyenesen előre az útjukon. De ennek a rengeteg útnak a megtételéhez önmagában kevés a KézenFogva Alapítvány és a jó szándék. A társadalom egészére van szükség. Ha a társadalom megadja a támogatást, az Alapítvány elvégzi a munka nehezét.

A KézenFogva Alapítvány rengeteg energiát fektet abba, hogy nagyszabású közvélemény-formáló kampányainak gyakorlati, kézzelfogható, a hétköznapokban is érezhető hatása legyen. Ezek a kampányok arra hivatottak, hogy a társadalmat elfogadóbbá tegyék a fogyatékos emberek irányába, hogy integrációjukat elősegítsék, és lehetőséget kaphassanak az emberhez méltó életre. Célja, hogy a munkaerőpiacon esélyt kapjanak, elkerülhessék a szégyenkezést, állapotukhoz mérten minél önállóbb életet élhessenek. A világ színes kampány is ezért született, és ezért állt mellé annyi ismert ember (Tilla, Alma Együttes, Vágó István, Győri Audi ETO Női Kézilabda Csapat, Böjte Csaba, Kollár Klemencz Laci, Soma, Rofusz Ferenc, Csonka András…). Első lépésben az ismert emberek gondolkoztak el azon, hogy gondolkoztathatnák el az embereket az esélyegyenlőségről és az elfogadásról. Számtalan gondolat született a cél érdekében, és így léphettük meg a következő lépést: az emberek elgondolkoztak ezeknek a gondolatoknak köszönhetően. Most rajtunk áll, hogy teszünk-e egy következő lépést: az elméletet vigyük át a gyakorlatba, és éljük a lehetőséggel, hogy tényleg segíthetünk.Színészek, zenészek, írók, képzőművészek, médiaszemélyiségek gondolatai kerültek egy-egy fogyatékos gyerekek által dekorált pólóra. Mindenki a saját gondolatával ellátott pólót dedikálta, és ezek a pólók most árverezésre kerülnek, melynek bevételét a KézeFogva Alapítvány a fogyatékos gyermekeket nevelő családok megsegítésére szánja. Az online árverezés október 16-tól 26-ig tart a www.kezenfogva.hu oldalon.

További információ: www.kezenfogva.hu/arveresek


 

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05