Integrált Családi Délelőtt: Szobafestés, hegyépítés, nevetés, hulladékgyűjtésAlkotó gyermekfoglalkozás megértési nehézséggel élő (Down-szindrómás, autista, oxigénhiánnyal született stb.) óvodás, alsó tagozatos gyermekek és szüleik, kísérőik részére Lakner Antal Munkaállomás című kiállításán.
2012. 10. 30. 01:11

November 3-án a foglalkozás alkotás része a Családi Délelőtt résztvevőivel közösen zajlik.

Az energia mindig mindenhol jelen van. Energia kell ahhoz, hogy reggel felkelj, hogy elmenj az oviba, a suliba, szükséges a tanuláshoz, a játékhoz. Ez az energia viszont elfogyna, ha nem pótolnánk, például evéssel, ivással, alvással. De az is egy jó módszer, ha takarékoskodunk a meglévő energiákkal – például nem sírunk mindenért, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy mi szeretnénk, vagy ha újra felhasználjuk a már legyártott palackokat és a kidobásra váró újságokat! És ezt az újrafelhasználást, energiatakarékoskodást nagy fantáziával, kreativitással, minél szabadabban tesszük: úgy, hogy mindez örömet is jelentsen nekünk!

Most tehát örömmel, pozitív energia termeléssel egybekötve készítünk festményt, amihez akkora lendületet használunk, mintha egy szoba falát festenénk ki. Közös hegyet is építünk szemétből, hogy lássuk az összeadott energia, a közös munka mennyivel hatékonyabb, mint az egyedüli, és megnézzük hogyan lesz a kidobásra váró dolgokból egy új jövőt idéző hegy, amit sokan, sok hasznos dologra használhatnak.

A gyerekek olyan ruhában jöjjenek, amit nem sajnálnak a szülők, ha foltot ejt rajta a festék.

A programra előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi e-mail címen: integraltcsaladi@ludwigmuseum.hu

Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel a kiállítást.

A Családi Délelőtt 10.30-kor kezdődik, és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, kérjük a kedves érdeklődőket, hogy 10.30ig érkezzenek meg.

A Családi Délelőttre érvényes programjegy ára 600 Ft/fő.

A Családi Délelőttre a 2012-es Családi éves belépőkártya is érvényes.

Forrás: Ludwig Múzeum

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05