Fogadd el, fogadj el! közvélemény-formáló program – Herczegh Anita elvállalta a fővédnökségetKézenFogva AlapítványHerczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a fővédnöke a KézenFogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el! közvélemény-formáló programsorozatának.
2013. 01. 21. 15:34

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége elvállalta a KézenFogva Alapítány komplex, teljes éves közvélemény-formáló programsorozatának fővédnökségét. "A KézenFogva Alapítvány tevékenységének köszönhetően a fiatalok megérthetik, hogy különbözőek vagyunk ugyan, ám a közösség számára egyformán értékesek. Bizonyos vagyok abban, hogy munkatársaik és önkéntes segítőik erőfeszítésének eredményeként, az egészséges és sérült fiatalok nem kizárólag az elfogadás és befogadás élményével gazdagodnak, hanem segítségükkel csökkenthető a fogyatékkal élők társadalmi kiszolgáltatottsága is – fogalmazott Herczegh Anita.

Egyik legfontosabb célunknak tartjuk, hogy közelebb hozzuk a fogyatékos emberek világát a többségi társadalomhoz, hogy egy érettebb, és elfogadóbb társadalomban élhessünk. Ezért szervezzük a közvélemény-formáló programjainkat. – mondta el Pordán Ákos az Alapítvány ügyvezetője.

Az Osztályfőnöki óra programunkban fogyatékos emberek és pedagógusok képzését vállaljuk, hogy a diákok már az iskolában találkozhassanak a fogyatékossággal és bátran merjenek segíteni, kérdezni. Az osztályfőnökök képzéséhez kapcsolódóan egy már kipróbált alapokon nyugvó, új játékot dolgoztunk ki. A Gondolatnyi segítés versenyt diákoknak hirdetjük meg. A világ színes kampányunk gondolatait a tanulók inspirációként használhatják önkéntes feladatok megszervezésében. A verseny célja, hogy egészséges és fogyatékos fiatalok közösen töltsenek el egy kis időt, ezáltal mélyebben megismerve egymást, felfedezve egymás értékeit.

Idén már nyolcadik alkalommal indul útjára a Fogadd el, fogadj el! országos rendezvény. Ezúttal négy állomáson tanulhatnak játékosan az érdeklődök az esélyegyenlőségi napokon. Az első állomás Győrben lesz február 8-án.

Reméljük, hogy ebben az évben is sokat tehetünk a fogyatékos emberek elfogadásáért.

További információ:

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05