Fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását segítikA közelmúltban nagyszabású, fogyatékos személyek foglalkoztatásának fejlesztését célzó programot indított el a KézenFogva Alapítvány "Fogyatékos Emberek Foglalkoztatását Fejlesztő Inkubátorház és vállalkozási központ" címen. A projekt átfogó célkitűzése, hogy a fogyatékos emberek értékteremtő munkáját verseny- és piacképessé tegye, mind a nyílt, mind a védett munkaerő piacon.
2013. 02. 27. 09:59

A projekt keretében munkára felkészítő képzést indítottak fogyatékos és megváltozott munkaképességű személyek számára. Ezek célja a munkahelyi beilleszkedéshez szükséges ismeretek elsajátítása. A képzés 150 órás, heti 4 alkalommal 4 órát töltenek a résztvevők a munkahelyen. Ebből 1 óra elméleti felkészülés és 3 óra munkavégzés. A hangsúly az elméleti ismertek gyakorlati kipróbálásán van. A képzés államilag akkreditált. Egy tanulócsoport 2-5 főt foglal magába. A képzés mindig egy adott munkahelyen zajlik, különböző munkahelytípusokon, például magas technológiájú (szigorú követelményeket támasztó) üzemben (feladat: számítógép- összeszerelés) vagy emberekkel foglalkozó munkahelyen (feladat: idősgondozás).

Eddig összesen 10 főt készítettek fel tranzit foglalkoztatásra az első 3 csoportban.

A tranzit foglalkoztatás lényege, hogy a munkáltató szervezet vállalja, hogy a projekt keretében együttműködik a KézenFogva Alapítvánnyal a fogyatékos emberek foglalkoztatásának növelése érdekében. A foglalkoztatás kezdetén 6 hónapig a fogyatékos és/vagy megváltozott munkaképességű munkavállalót a KézenFogva Alapítvány foglalkoztatja és közvetíti ki szervezetekbe különböző munkakörök (pl. takarítói, futár, parkgondozó, idősgondozás) ellátására. A tranzit foglalkoztatás fontos eleme, hogy a munkavállaló foglalkoztatását a program minimum 6+6 hónapig biztosítja: az első fél évben az Alapítvány saját alkalmazásában, majd a következő, legalább fél évben pedig egy nyílt piaci munkáltató alkalmazásában.

A munkavégzés folyamatát minden munkavállaló esetében mentorok fogják végigkövetni, a munkába kíséréstől kezdve a munkaadó és a munkavállaló közötti mediáláson át a személyes tanácsadásig.

A projekt célja, hogy a fogyatékos résztvevők a munkára felkészítő képzés után sikeresen elhelyezkedjenek a nyílt munkaerőpiacon.

További információ: http://dolgoz6ok.hu

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05