Fogyatékossággal élő nők demonstráltak BudapestenFogyatékossággal élő nők kisebb csoportja demonstrált március 4-én, hétfőn a Magyar Nők Szövetségének fővárosi épülete előtt, mivel a kerekes székben ülők nem tudtak bejutni egy ott szervezett tanácskozásra. A szövetség azt közölte, hogy korábban felajánlották a segítségüket.
2013. 03. 05. 04:10

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) hétfőn közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a fővárosi Andrássy úti helyszín nem akadálymentes, így a kerekes székben élő nők nem tudnak részt venni az országos nőkonferencián, miközben a tanácskozáson róluk is szó esik.

A MEOSZ szomorúnak tartja, hogy a "szövetség nőképébe a fogyatékos nők nem férnek bele, hisz ellenkező esetben úgy szervezték volna meg az szimpóziumot, hogy azon ők is részt tudjanak venni" – írta közleményében a szervezet.

A tiltakozást a MEOSZ Heine-Medin (a gyermekbénulásban megbetegedetteket segítő) szekciója szervezte.

A Magyar Nők Szövetsége az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a március 4-8. közötti nőkonferenciára minden érdeklődő civil szervezetet meghívott és várt, így a MEOSZ Heine-Medin szekcióját is.

A MEOSZ Heine-Medin szekciója is jelentkezett a nőkonferenciára, közölték velük, hogy a Magyar Nők Szövetségének épülete sajnálatosan nem akadálymentes. Felajánlották ugyanakkor, segítenek abban, hogy az érdeklődők bejuthassanak a székházba – olvasható.

Kitértek arra, hogy a szövetség 24 éve tartja képzéseit, oktatásait, és konferenciáit az Andrássy úti székházban, ezért érthetetlennek tartják, hogy "miért pont most és eddig miért nem volt tiltakozás ez ellen".

A Magyar Nők Szövetsége azzal zárta közleményét, hogy "továbbra is partnernek és szövetségesnek tekint minden fogyatékossággal élő nőt".

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05