Herczegh Anita a fogyatékos emberek esélyegyenlőségéértHerczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is megfogalmazta gondolatát, és aláírását is adta a KézenFogva Alapítvány "A világ színes!" kampányhoz, melyben hírességek hívják fel a figyelmet a fogyatékossággal kapcsolatos társadalmi felelősségvállalásra. Korábban már Göncz Árpádné, Mádl Dalma, Sólyom Erzsébet, Schmittné Makray Katalin elnökné asszonyok is nevüket adták a programhoz.
2013. 03. 19. 11:55

A fogyatékossághoz fűződő legtöbb tévhitet a tudatlanság, a tájékozatlanság táplálja: ezek megváltoztatására híres emberek, közéleti szereplők évek óta boldogan mondtak igent. A KézenFogva Alapítvány "A világ színes!" kampányában arra kért fel ismert embereket, hogy gondolataikat írják rá egy pólóra.

A kampányhoz legutóbb Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége csatlakozott, aki a 2013-as közvélemény-formáló kampány fővédnökségét is vállalta. "Aki kézen fog egy embert, a jövőt fogja kézen." – olvasható az üzenet a fehér pólón.

A kampány fontosságát és sikerét jól tükrözi, hogy eddig több mint 50 híresség állt a figyelemfelhívó összefogás mellé:
  • Többek között Tilla, a KézenFogva Alapítvány nagykövete: "A fogyatékos emberek helyzete mindig, a Föld bármely pontján kritikus."
  • A Morning Show csapata (Balázs, Rákóczi Feri, Vadon János): "A segítségből sosem elég."; "Vannak, akiknek természetes, hogy segítségre szorulnak. A többieknek legyen az a természetes, hogy segítenek."
  • Czippán Anett: "Tanuld meg tőlük, hogy a teljes élet csupán a boldogságon múlik."
  • Böjte Csaba: "Ha nem hiszed, hogy milyen sok jó ember van, kezdd el, tedd a jót, és meglátod milyen sokan fognak melléd állni!"
A többi idézet a KézenFogva Alapítvány honlapján olvasható.

A pólókat a "Fogadd el, fogadj el!" közvélemény-formáló road show kamionja körbeviszi az országban, hogy minél több emberhez eljussanak a gondolatok. A kampány rávilágít arra, hogy mindenki aktivizálására szükség van a fogyatékos emberek helyzetének megkönnyítéséhez.

Az alapítvány a gyakorlatban is szeretné csökkenteni az ép társadalom és a fogyatékos emberek közti szakadékot. "A világ színes!" kampány kapcsán, a "Gondolatnyi Segítség" program az iskolások számára hirdet versenyt. A felhívás lényege, hogy a fiatalok egy közös programot szervezzenek fogyatékos emberekkel, hogy jobban megismerhessék egymást. Az érdeklődő iskolák további információt találnak a honlapon.

Jelentkezési határidő március 27.

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05