"SZEMFÜLES" – filmklub hallássérülteknekSINOSZÁprilis 15-én hatrészes vetítéssorozat indul az Örökmozgó Filmmúzeumban (Budapest, VII., Erzsébet krt. 39.), az Odeon Kft. szervezésében. A hetente-kéthetente jelentkező filmklubban az élet meghatározó kérdéseit kutató, ugyanakkor fogyasztható és szórakoztató alkotások kerülnek műsorra.
2013. 04. 11. 10:10

A vetítéseket követő beszélgetéseken filmes szakemberek segítségével dolgozzuk fel a remélhetőleg sokak számára meghatározó filmélményeket. A filmklub moderátora, házigazdája Schreiber András filmkritikus.

A beszélgetéseket jelnyelvi tolmács akadálymentesíti!
RÉSZLETES PROGRAM:

A vetítések hétfőnként 18 órakor kezdődnek:

április 15.
Thomas McCarthy: A látogató, 2007

Walter Vale magányos egyetemi tanár. Munkája már rég nem hozza lázba, az írástól is elfordult. Szürke hétköznapjai azonban egy csapásra megváltoznak, mikor egy konferencia kapcsán New Yorkba utazik, és az ottani apartmanjában egy fiatal párost talál, akikről hamarosan kiderül, hogy illegálisan tartózkodnak az országban.
Az első alkalom vendége Sepsi László filmkritikus lesz.

április 22.
Naoko Ogigami: Rövidlátók, 2007

Ebben a spiritualitásban bővelkedő filmben Taeko tavaszi fáradtságára orvosságot keresve ellátogat egy szigetre, ahol számára ismeretlen szokásokkal felvértezett emberekkel hozza össze a sors. A sziget ezen részének lakói életét ugyanis az általuk "twilight"-nak nevezett, egy nagyvárosi ember számára értelmezhetetlen tevékenység teszi ki.

május 6.
Joachim Trier: Szerzők, 2006

Erik és Phillip gyerekkoruk óta jó barátok. Szenvedélyesen rajonganak az irodalomért, és arról álmodoznak, hogy egy nap mindketten sikeres írók lesznek. Első regényeiket is egyszerre fejezik be, s úgy érzik, mesterművet alkottak, ám a sors más utat szán nekik: Phillip írását publikálják és rövid időn belül bestseller lesz, Erik regényét viszont minden kiadó visszautasítja.

május 13.
John Hillcoat: Az ajánlat, 2005

Charlie Burns (Guy Pearce), a törvényen kívüli banditát és kisebbik testvérét, a siheder korú Mikey-t elfogja a magát a civilizáció követének valló Stanley kapitány (Ray Winstone), aki olyan ajánlatot tesz Charlie-nak, amely a döntéstől függetlenül csak vérfürdővel végződhet. Természetesen a nagyobb jó érdekében. Ha Charlie elfogja bátyját, Arthurt (Danny Huston), aki országszerte köröznek gyilkosságért, akkor az öccse szabadon távozhat.

május 27.
Fernando Eimbcke: Kacsaszezon, 2004


A film egy lakótelepi lakásban játszódik ahol a két 14 éves kamasz próbálja eltölteni "hasznosan", szülői felügyelet nélkül a vasárnapját. FLAMÁ-nak és MOKÓ-nak mindenük megvan: X-box, kóla, csipsz. Ám az idilli környezetet megzavarja egy szomszéd lány, akinél elromlott a sütő, egy áramszünet, és egy lassú pizzafutár. A film hűen tükrözi a mai gyerekek kreativitását és teljes érdektelenségét egyaránt.

június 10.
Philippe Claudel: Oly sokáig szerettelek, 2008


Juliette (Kristin Scott Thomas) 15 éves börtönbüntetésből szabadul, amit egy kimondhatatlan bűnért róttak ki rá. Az egykori gyermekorvos már csak árnyéka önmagának, szülei rég megtagadták, húgával, Léával (Elsa Zylberstein) sem tartotta odabentről a kapcsolatot, testvére mégis azonnal befogadja, mikor szabadon engedését követően Juliette-nek nincs kihez fordulnia.


Jegyár: 1.100 Ft/alkalom;
SINOSZ- vagy diák- és nyugdíjas igazolvánnyal: 900 Ft/alkalom;
csoportos jegy (20 fő felett): 700 Ft/alkalom

Forrás és további részletek: SINOSZ.HU

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05