Tiszai Luca elnyerte a TDK Prezentációs DíjátAz Országos Tudományos Diákkonferencia (OTDK) résztvevői közül minden tudományterületet egy-egy előadó képviselt az Akadémián megrendezett Országos Tudományos Diákköri Tanács TDK Prezentációs Díjáért folyó versenyben. Tiszai Luca egy súlyosan halmozottan sérült felnőttekből álló zenekart bemutató témájával nyerte el a fiatal tudósoknak járó rangos kitüntetést.
2013. 06. 29. 10:41

Csépe Valéria, az MTA főtitkárhelyettese mint leendő kutatókat, a tudományos élet utánpótlását köszöntötte a résztvevőket. A zsűri társelnöki feladatait ellátó akadémikus a prezentációk értékelése során a szabatos és pontos fogalmazás fontosságára is felhívta a figyelmet: "Lényeges, hogy a tudományos eredményeket megfelelő nyelvi formában, az odaillő szakkifejezésekkel tudjuk közvetíteni" – fogalmazott.

Magas szakmai minőségi követelmények, közérthető előadásmód, a magyar szaknyelv és szakkifejezések alkalmazása, szemléltető eszközök használata, a nemzetközi és a hazai eredmények bemutatása, vitakészség – az OTDK-szekciók főzsűrije e szempontok alapján terjesztett fel szekciónként egy-egy hallgatót az Országos Tudományos Diákköri Tanács TDK Prezentációs Díjáért folyó versenyre, amelynek döntője a Magyar Tudományos Akadémián zajlott. Az ország különböző felsőoktatási intézményeiből – az Eötvös Loránd Tudományegyetemről, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről, a Szegedi Tudományegyetemről, a Semmelweis Egyetemről, a Debreceni Egyetemről, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről - érkező tizenhat versenyző a természettudományi kutatások élvonalát megjelenítő témák mellett aktuális társadalmi, népegészségügyi kérdéseket is feldolgozott.

2007 óta foglalkozik az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon súlyosan halmozottan sérült lakóival Tiszai Luca, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem andragógus hallgatója. A Nádizumzum zenekar tevékenységét bemutató szakember kiemelte: a közös zenélés során a zenekar tagjai közül sokan először létesítettek egyenrangú kapcsolatokat, hiszen eddig minden fontos viszonyukban alárendelt szerepet játszottak. Tiszai Luca az általa kidolgozott módszert szeretné minél szélesebb körben megismertetni, hiszen a befogadás, az integráció a társadalom valamennyi tagja számára előnyös változásokkal jár.

Forrás és a többi díjazott bemutatása: www.mta.hu

A Nádizumzum zenekar bemutatkozása ITT. (Tiszai Luca képét is innen vettük át.)

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05