Hallássérültként is lehet valaki pénztárosA KézenFogva Alapítvány a Fogyatékos Emberek Foglalkoztatását Fejlesztő Inkubátorház programjával segíti a fogyatékos emberek munkába állását a nyílt munkaerőpiacon. A programnak köszönhetően három hallássérült hölgy júliusban szakmai pénztárosi képzésben részesül.
2013. 07. 31. 14:11

A fogyatékkal élő személyek foglalkoztatása a cégvezetők számára is megosztó kérdés. Sokan elutasítják, hogy napi több órában vállalják a felelősséget egy fogyatékos ember munkájáért. Gyakran az elutasítást mindössze félelem szüli: a vezetőség és a munkavállaló nem megfelelő felkészítése miatt. Szakmai programjaival ezt az aggályt oszlatja el a KézenFogva Alapítvány.

A KézenFogva Alapítvány Fogyatékos Emberek Foglalkoztatását Fejlesztő Inkubátorház programjával teljes körű felkészülést biztosít a fogyatékos munkavállalók számára. Mindemellett az alapítvány nem csak a munkába állók, hanem a munkáltatók felkészítésére is hangsúlyt fordít. Jelenleg a három hallássérült hölgy júliusi képzése már a leendőbeli, megszokott munkakörnyezetben zajlik. A soroksári Auchan áruház helyi dolgozóival már nagyon várja az új munkaerőt. Az áruház nyitottsága és befogadó készsége kellő bizonyosságot ad az alapítványnak, hogy a multinacionális közeg is garantálni tudja a fogyatékos munkavállaló biztonságérzetét. A bizalmat csak megerősíti, hogy az áruháznak már korábban is volt tapasztalata fogyatékos ember foglalkoztatásában.

Az áruházban jelenleg is dolgoznak hallássérült munkavállalók. Az őket betanító pénztár hostessek képzője szerint, nagyon nyitott és lelkes kollegákkal bővült általuk a dolgozói csapat. Azt is többször elmondta, hogy a vásárlók reakciója általában pozitív, szívesen állnak az ő kasszájukba, néhány vevő kifejezetten őket keresi. A jelenlegi csoport tagjaival is rövid idő alatt jó kapcsolatot alakított ki, és ígéretesnek látja a felkészítés kimenetelét.

Azáltal, hogy munkakörükből adódóan a hallássérült vagy siket munkatársak kommunikálnak az ott megforduló vásárlókkal, a fogyatékos emberek megismerésének, társadalmi be- és elfogadásának helyszínévé is válik az áruház.

Az Inkubátorház program különlegessége, hogy a program két hónapot biztosít a fogyatékos kollégák betanítására, így a képzés minden részletében kidolgozott. A képzés a speciális munkakörnyezet megismerésével kezdődött, ezt követte a három új munkavállaló megismerkedése a céggel kapcsolatos tágabb körű dokumentációval, szabályzattal. Jelenleg már pénztáros feladatokkal is foglalkoznak a részt vevők.

A három fogyatékos munkavállaló már nagyon várja, hogy rátermettségét szeptembertől bebizonyíthassa. "Én 46 éves vagyok, több szakmával rendelkezem, sok helyen dolgoztam már, de ez az első munkahely, ahol nem kell titkolni, hogy hallássérült vagyok. Felkarolnak és segítenek, hogy biztos megélhetésem legyen. Nagyon örülök, hogy jött ez a lehetőség, pozitív tapasztalataim vannak eddig, és a lakóhelyemhez is közel van a képzés – mondta el egyikőjük.

További információ: http://dolgoz6ok.hu/
 

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05