Bemutatkozott a fogyatékosokat segítő WEB 2.0 SEE nemzetközi projektBemutatták az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában a WEB 2.0 SEE elnevezésű brit-lengyel-olasz-magyar projektet, amely a fogyatékosok számára internetes hálózat segítségével ad tájékoztatást és segítséget foglalkoztatási, illetve oktatási-képzési kérdésekben.
2013. 10. 01. 14:20

A konzorciumi formában működő programban magyar partnerként a Budapesti Szociális Forrásközpont vesz részt, amelynek tevékenységi területe a szociális szakma hivatásos képviselőinek támogatása, szolgáltatások nyújtása helyi önkormányzatoknak, civil szervezeteknek és szociális magánvállalkozásoknak.

Európában mintegy 80 millió fogyatékos ember él. A projekt azon alapul, hogy az internet és a közösségi médiák robbanásszerű fejlődése új lehetőséget jelent a tanácsadásban és az információáramlásban. A WEB 2.0 SEE olyan képzési és munkaerő-piaci információs oldal, melyet fogyatékosok bevonásával fejlesztettek ki az említett négy országból részt vevő partnerek. A honlap készítői egyebek közt arra vállalkoztak, hogy összegyűjtik a megváltozott munkaképességűeknek szóló munkaközvetítő és tanácsadó irodák – egyébként sok internetes helyen szétszórtan, nehezen áttekinthető módon fellelhető – ajánlatait.

Göncz Kinga szocialista EP-képviselő a projektet ismertetve elmondta, hogy a tájékoztató weboldal a vakok és gyengénlátók számára hangzó információt is tartalmaz, a siketeket és nagyothallókat pedig jelnyelvi kiegészítő szolgáltatás segíti. Az értelmi fogyatékosoknak a megértést könnyítő, egyszerűsített nyelvezetű ismertetések is elérhetők. A képzési és foglalkoztatási lehetőségek bemutatásán túlmenően az internetes platform a fogyatékosok számára közösségi médiaként is funkcionál.

Mint arról Göncz Kinga az MTI-t tájékoztatta, az Európai Bizottság illetékesei kilátásba helyezték, hogy a projektet – amelyhez az elmúlt két évben az élethosszig tartó tanulás uniós stratégiájának keretéből adtak anyagi támogatást – a bevált, jó gyakorlatok közt tartják számon, és a jövőre kezdődő új középtávú pénzügyi ciklusban is segíteni kívánják.

Honlap: http://web2see.eu/

Forrás: MTI

 

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05