Új pályázatot ír ki a kormány a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáraMintegy 620 millió forintos pályázatot írt ki a kormány a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatására – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára pénteken Zalaegerszegen.
2013. 10. 01. 14:23

Soltész Miklós elmondta, a vissza nem térítendő támogatásra azok az akkreditált munkáltatók nyújthatják be kérelmüket, akik vállalják új munkahelyek létesítését. Pályázati feltétel, hogy a munkaadó legalább 30 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztasson, vagy az alkalmazottak legalább egynegyede megváltozott munkaképességű legyen.

Az önrész nélküli pályázatban foglalkoztatottanként 2,2 millió forintot lehet igényelni, így a támogatás a foglalkoztatás mellett a munkahelyek kialakításához is segítséget nyújthat – ismertette a részleteket az államtitkár, hozzátéve, hogy az elmúlt három évben mintegy 10 ezer új munkahely jött létre a megváltozott munkaképességűek számára. Ez a pályázattal 200-300 új munkalehetőséggel bővülhet.

A családügyért felelős államtitkár a zalai megyeszékhelyen részt vett a felújított és kibővített Űrhajós úti tagbölcsőde átadásán. Köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy az idősekért végzett munkájáért, életminőségüket javító intézkedéséért Zalaegerszeg megkapta az Idősbarát Önkormányzat-díjat. Mint fogalmazott, a bölcsődei beruházás azt is mutatja, hogy a város intézkedéseivel valamennyi korosztályról igyekszik gondoskodni.

Fontos kormányzati törekvésnek nevezte, hogy a családok "egészével" törődjenek, amelynek egyik példája, hogy a gyermeket váró családokat már a várandósság idején támogatják. 2014. január 1-jétől a gyed extra pedig lehetővé teszi, hogy teljes ellátást kapjanak azok az édesanyák is, akik visszamennek dolgozni – jegyezte meg az államtitkár.

Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP), Zalaegerszeg polgármestere elmondta, az új beruházással mintegy 35 százalékkal nőtt bölcsőde kapacitása, a férőhelyek száma 80-ról 180-ra bővült. Tájékoztatása szerint a városban a szülők kérései alapján így minden kisgyereket fel tudnak venni bölcsődébe.

Az Űrhajós úti tagbölcsőde felújítására és fejlesztésére mintegy 80 millió forint uniós támogatást nyert el a város a 24 millió forintos önrészt mellé. Új épületszárny épült, az intézményt új eszközökkel, játékokkal szerelték fel, lehetővé tették a megújuló energiaforrások hasznosítását. Öttel növelték a bölcsődei dolgozók létszámát, hogy a kicsiket még színvonalasabban tudják ellátni.

Forrás: MTI
 

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05