Az EP illetékes bizottsága leszavazta Kósa Ádám esélyegyenlőségről szóló jelentésétLeszavazta a fideszes Kósa Ádám jelentését a munkavégzés és foglalkoztatás során alkalmazott egyenlő bánásmódról az Európai Parlament foglalkoztatási ügyekkel foglalkozó bizottsága – közölte csütörtökön az EP néppárti frakciója.
2013. 10. 01. 14:25

"Az európai baloldal elutasítja az egyenlő bánásmódot" – értelmezte a döntést közös közleményében Kósa Ádám és Őry Csaba fideszes EP-képviselő.

A két politikus szerint Kósa előterjesztése elsősorban a gyermeket vállaló nők pozitív megkülönböztetésének elősegítése, valamint az életkor, fogyatékosság, vallási és egyéb meggyőződés alapján fennálló diszkrimináció leküzdése és az esélyegyenlőség előmozdítása érdekében fogalmazott meg javaslatokat.

"Képmutató, hogy a szolidaritás jelszavát zászlajára tűző európai baloldal az eltérő nemi irányultságú csoportokon kívül más hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyegyenlősége érdekében nem akar fellépni. Ez a kettős mérce elfogadhatatlan!" – szögezte le Kósa és Őry a szavazást követően.

A közleményben a két politikus kiemeli, hogy Kósa kereszténydemokrata-néppárti képviselőként első alkalommal jegyezhetett egy, korábban kizárólag a baloldal privilégiumának számító témakört feldolgozó dokumentumot, a jelentést mégis leszavazta a szocialisták, zöldek és kommunisták többsége.

"Az európai baloldal mellett egyértelműen elment a XXI. századi vonat. A hátrányos megkülönböztetés tilalma ugyanis nem elválasztható a többi társadalmi folyamattól, így a demográfiai válság kezelésétől sem, amivel a baloldal láthatóan nem tud mit kezdeni. A baloldalnak nincs olyan válasza, ami egy fenntartható és szociálisan is stabil társadalmat eredményezne a jövőben, csak kicsinyesen ragaszkodik egyes érdekcsoportok jogaihoz, méghozzá az európai parlamenti többségét használva, akárcsak ezt a Tavares-jelentés során a viták alatt és annak elfogadásakor tette" – emelte ki Kósa Ádám, az EP egyetlen siket képviselője.

Egy, a szocialista frakcióhoz közel álló forrás a szavazást követően az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a Szocialisták és Demokraták képviselői a bizottságban azért szavaztak a Kósa-jelentés ellen, mert úgy ítélték meg, hogy a néppárti politikus által készített szöveg túl szűken értelmezte a diszkrimináció fogalmát.

Forrás: MTI

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05