"A mi életünk" program

Farkasné Gönczi Rita

Az ÉFOÉSZ (Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége) 2013-ban elindította az "A mi életünk" programot, melynek célja az értelmi fogyatékos és megértési nehézséggel élő személyek számára könnyen érthető kommunikációval hozzáférhető információkat biztosítani az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása érdekében, ezáltal az életvitelhez szükséges tudás megalapozása, az aktív társadalmi részvétel segítése.
2014. 02. 16. 10:29

"A mi életünk" program két egységből épül fel. Az online és print információk a www.amieletunk.efoesz.hu honlapon érhetők el. A felületen megtalálható a közéleti hírek könnyen érthető változata, illetve az életvitelt érintő területekről – mint például az egészség, vásárlás, lakhatás, szabadidő, nemi identitás kérdésköre – rövid leírás. Az ismeretek rövid munkalapok, munkafüzetek formájában letölthetők a "Tudástár" menüből, a "Videók" menüben az ehhez kapcsolódó mini videók találhatók meg. A munkafüzetek és a közéleti hírek érintettek bevonásával készül, így valósítva meg a "semmit rólunk nélkülünk" elvet. A program második egységeként az érintettek számára az egyéni szükségleteknek és kommunikációnak megfelelő képzéseket szervezünk a már említett témákban.

A program fejlesztéseként 2014 első felében tájékoztató kiadványokat készítünk "Mi nők, igazán nők" és "Mi férfiak, igazán férfiak" címmel, melyekben érintett személyek, orvosok, pszichológusok, gyógypedagógusok, színészek, életmód-tanácsadók írnak a nemi identitásról egyéni szempontból. A tájékoztató füzetek az ÉFOÉSZ által szervezett azonos című képzésekhez tartoznak.

A programmal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat, együttműködési szándékokat a gonczi.rita@efoesz.hu címre várjuk a fogyatékos személyektől, a kollégáktól, a szülőktől és az érdeklődőktől.

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05