Új kölcsönző-szolgáltatás az EduKidbenMostantól már nyugodtan alhatnak éjszaka a hallássérült anyukák, hiszen a SINOSZ és az EduKid Speciális Hallásdiagnosztikai, Rehabilitációs és Oktató Központ együttműködésének köszönhetően áprilistól kedvezményesen kölcsönözhetők lesznek a rezgő-villogó babasírás-jelző készülékek.
2014. 03. 29. 14:37

Ha sír a baba

Mostantól már nyugodtan alhatnak éjszaka a hallássérült anyukák, hiszen a SINOSZ és az EduKid Speciális Hallásdiagnosztikai, Rehabilitációs és Oktató Központ együttműködésének köszönhetően áprilistól kedvezményesen kölcsönözhetők lesznek a rezgő-villogó babasírás-jelző készülékek.

A jelzőkészülék előnye, hogy a már meglévő hallást segítő eszközökhöz is csatlakoztatható. Amennyiben nem rendelkezik a rendszerrel, az EduKid pluszköltség nélkül biztosítja hozzá az átalakító rendszert a kölcsönzés idejére.

A kölcsönzési szolgáltatás elindítása már régóta aktuális volt, hiszen régebben a SINOSZ-ban is hozzá lehetett jutni ilyen készülékhez, de a készülékek amortizációja miatt a szolgáltatás megszűnt.

Az újdonsült anyukáknak nem volt más választási lehetőségük, mint megvenni a drága, majdnem 60-80 ezer forintba kerülő speciális babasírás-jelzőt vagy légzésfigyelőt. Hallani olyan esetről, amikor az anyuka fél évig gyakorlatilag hallókészülékben aludt és figyelte kisbabáját éjjel-nappal. Reméljük a kölcsönző szolgáltatás bevezetésével sikerül könnyebbé, akadálymentessé tenni a kismamák és kisbabák első fél évét.

Ha nem jön a hang

A babasírás-jelző készülékek kölcsönzése mellett az EduKidben lehetőség van az FM-rendszerek térítésmentes kipróbálására, speciális alkalmakra, konferenciákra, rendezvényekre való kölcsönzésére, adaptálására. A központ munkatársai szívesen bemutatják az FM-technológiával működő hallást segítő eszközöket.

Mi az FM?

Az FM egy vezeték nélküli rendszer, aminek célja a beszédértés javítása zajos környezetben és nagyobb távolság esetén. Az FM-rendszer két részből áll. Egy adó- és vevőkészülékből, melyek összehangolhatók hallókészülékkel, illetve ép hallás esetén is használhatók.

A beszélő viseli az adót (vagy a csoport közepére helyezzük). Az FM adó a fontos beszédjelet a mikrofonokon keresztül, rádiófrekvencián juttatja egy vagy több FM  vevőbe, amely a hallókészülékhez, vagy a CI –hoz van csatlakoztatva (ép hallás esetén a gyermek a fülén viseli).

Az FM vevő így nagyobb távolság esetén is közvetlenül juttatja el a beszélő hangját a hallókészülékekbe a háttérzaj kizárásával, lehetőséget adva a teljes értékű beszédértésre és részvételre különböző kommunikációs helyzetekben. Ahhoz, hogy az FM működjön, nincs szükség a készülék átalakítására, az audiológus csupán T-állásba helyezi a készüléket. Előnye, hogy az FM-rendszerek a multimédiás eszközökhöz (televízió, mP3 lejátszó, mobiltelefon, okostelefon, számítógép stb.) is csatlakoztathatók.


Kinek ajánljuk?
 
  • Auditív feldolgozási és észlelési zavarral (APD) küzdő gyermekeknek (EduLink – speciális FM-technológiával működő adó-vevő rendszer). Ennek használatával iskolában a tanár hangja az adón keresztül érkezik meg az EduLink vevőt viselő gyermek füléhez, így kiküszöbölhetővé válnak a háttérzajok, a visszhangosság, a gyermek jobban tud figyelni, koncentrálni a tanórákon.
  • Hallássérült gyermekeknek, akik hallókészülékkel, integrált oktatási intézményekben tanulnak: a hallókészüléket viselő gyermeknek sokszor nehézséget okoz a beszéd megértése, ha nagy a háttérzaj és a tanár nagyobb távolságra van.
  • Viselhetik óvodások, kisiskolások csoportos kommunikációs helyzetekben, foglalkozásokon, tanórákon, akár sportolás, edzés közben is.
  • Speciális intézménybe járó súlyosan hallássérült gyermekeknek.
  • Cochleáris implantátumot viselő gyermekeknek, felnőtteknek.
  • Autizmus spektrumzavarral élő gyermekeknek.
  • Hallókészüléket viselő felnőtteknek a mindennapi kommunikáció megkönnyítésére, a beszédértés javítására.
  • Rendezvényszervezőknek (pl. konferenciák szervezésénél).
  • Pedagógusoknak, hallássérültekkel foglalkozó szervezeteknek.
A babasírás-jelző készülékeket és FM-rendszereket az EduKid üzletében lehet kölcsönözni.

Babasírás jelző készülék kölcsönzése esetén SINOSZ tagok tagsági igazolvány felmutatásával a kölcsönzési díjból 15% kedvezményt kapnak.

További információ a kölcsönzéssel kapcsolatban:
EduKid Speciális Hallásdiagnosztikai, Rehabilitációs és Oktató Központ (1082 Budapest, Kis Stáció u. 1-3.)
Mobil:+36 20 337 26 35
Telefon.+36 1 413 01 68
Fax: +36 1 413 01 69
E-mail: info@edukid.hu
Web: www.edukid.hu

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05