Akadálymentesített kormányablak nyílt SzegedenTeljes körűen akadálymentesített, okmányirodai szolgáltatásokkal is rendelkező kormányablak nyílt szerdán Szegeden az egyik hipermarketben.
2014. 04. 03. 15:41

B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott az átadón elmondta, a szegedi az országban a harmadik és vidéken az első olyan nagy forgalmú áruházban működő kormányablak, amelyben elérhetőek az okmányirodai szolgáltatások.

A reggel 8-tól este 8-ig nyitva tartó ügyfélszolgálat az országban az első, ahol a siketek és nagyothallók használhatják a kommunikációjukat segítő videokontakt szolgáltatást – közölte a politikus.

Az új kormányablakban huszonketten dolgoznak, és több mint százötven ügycsoport intézésében segítik a hozzájuk fordulókat – tudatta B. Nagy László.

Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár kifejtette, az új kormányablakok megnyitása fontos lépés a közigazgatás négy éve indult átalakításának folyamatában.

A tervek szerint minden járásszékhelyen és olyan településen működik majd kormányablak, ahol jelenleg okmányiroda üzemel. A cél pedig az, hogy az emberek minden állammal kapcsolatos hatósági ügyüket egy helyen el tudják intézni.

Wágner Zoltán, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének projektmenedzsere elmondta, bő egy hete indították el videokontakt szolgáltatásuk egyéves tesztüzemét. Az infokommunikációs megoldás a siketek és nagyothallók számára lehetővé teszi a jelnyelvi tolmács személyes jelenléte nélküli ügyintézést.

A rendszert használó ügyfelek számára a tolmács egy táblagép felhasználásával valós időben jelnyelvre fordítja az ügyintéző szavait, illetve a hangszórókon keresztül továbbítja a siket vagy nagyothalló jelekkel megfogalmazott kéréseit. A rendszer valós idejű telefonos kapcsolatfelvételre, illetve szöveges- és videoüzenetek hagyására is alkalmas – tudatta a szakember.

A tesztidőszakban összesen hetven kormányablakban telepítenének a rendszer használatához szükséges táblagépeket, annak érdekében, hogy a szolgáltatást a visszajelzések alapján minél inkább a célcsoport igényeihez szabhassák – közölte a projektmenedzser.

Forrás: MTI

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05