Szombaton újra MERI sportnap a mozgáskorlátozott embereknekA Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) e héten szombaton immár hatodik alkalommal rendezi meg a MERI sportnapot azzal a céllal, hogy a mozgáskorlátozott, fogyatékos emberek megismerhessék és kipróbálhassák azokat a sportokat, amelyeket ők is űzhetnek. A programhoz csatlakozik a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége is.
2014. 04. 10. 14:42

A sportnapon – amelynek az OORI ad helyet – közel húsz sportággal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, köztük a bocciával, a kerekesszékes kosárlabdával, az ülőröpladával, a kerekesszékes vívással, a lovaglással, az íjászattal, de a kerekesszékes karatét és a jógát is kipróbálhatják. A sportágak egy részét paralimpikonjaink, világ- és Európa-bajnok parasportolóink mutatják be. A sportnap házigazdája, Dani Gyöngyi ötszörös ezüstérmes paralimpikon vívó mellett ott lesz Juhász Veronika és Juhász Tamás vívó, Engelhardt Katalin és Ráczkó Gitta úszó, Farkas László teniszező és Pálos Péter asztaliteniszező. A hétvégi rendezvény a társadalmi befogadásra, egymás elfogadására is szeretné felhívni a figyelmet, ezért a paralimpikonok mellett korábbi olimpikonok is részt vesznek a programon, Czene Attila úszóval és Kiss Lenke kosárlabdázóval is találkozhatnak a résztvevők. A program célja – amellett, hogy a mozgáskorlátozott fiatalokban felkeltse az igényt a mozgásra és a testedzésre – az is, hogy utánpótlást toborozzon a hazai paralimpiai csapatnak.

A sportnapon évről-évre több százan vesznek részt, az aktív sportolók és az érdeklődők mellett olyan önkéntes segítők is jönnek, akik mozgásszervi rehabilitációval foglalkozó szakemberek vagy annak tanulnak. Hazánkban közel 250 ezer mozgáskorlátozott ember él, közülük mintegy négy-ötszáz fő rendelkezik sportigazolvánnyal.

A részletes program itt érhető el: LINK

A rendezvényt a Coca-Cola Magyarország és az Internetpatika támogatja.

VI. MERI Sportnap
2014. április 12. (szombat), 10-16 óra
Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (Főépület)
Budapest, XII. kerület, Szanatórium u. 19.
Részletes program: http://meri.lepjkozelebb.hu

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05