Jövő kedden vizsgáznak a terápiás lovakMagyar Lovasterápia SzövetségA Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Magyar Lovasterápia Szövetség szeretettel meghívja Önt az NGYSZ Lovasterápiás és Oktató Központjában tartandó terápiás lovak alkalmassági vizsgájára.
2014. 09. 05. 04:21

Időpont: 2014. szeptember 9. (kedd), 9 óra

Helyszín: NGYSZ Lovasterápiás és Oktató Központja 2151 Fót, Vörösmarty tér 2. (a Károlyi István Gyermekközpont területén áthajtva érhető el)

Az eseményen jelen lesz:
  • Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápia Szövetség elnöke
  • Bozori Gabriella, a Fóti Lovasterápiás és Oktató Központ vezetője,
  • az MLTSZ tagjai és vizsgáztatói,
  • a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH), a Nemzeti Élelmiszerláncbiztonsági Hivatal (NÉBIH), a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség (MLTKSZ) képviselői

Tervezett program:

9:00-9:03 Edvi Péter köszönti a résztvevőket és röviden bemutatja a programot

Ezután megkezdődik a terápiás lovak vizsgáztatása.

A terápiás lovak alkalmassági vizsgájára vonatkozó elvárásokat a Lovas szolgáltatásokról szóló 14/2008 (XII.20.) ÖM rendelet szabályozza. Ennek alapján a lovasterápiában és a fogyatékos személyek lovagoltatásában dolgozó lovaknak a rendeletben megfogalmazott elvárásoknak kell eleget tenni. Az egyes szakágak (hippoterápia, gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna, pszichológiai lovasterápia, fogyatékos személyek szabadidős és sport lovaglása) ezen kívül speciális elvárásokat is támasztanak a terápiás lovakkal szemben.

A Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány (MLTSZ) 1997-ben alakult, azzal a céllal, hogy a lovasterápiás munka színvonalát emelje, és kidolgozza a területre vonatkozó nemzetközi és hazai standardokat, szabályokat.

Ennek megfelelően a Szövetség legfontosabb célja a lovasterápiában és a fogyatékos személyek lovagoltatásában dolgozó szakemberek képzése. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján fontos azonban, hogy nem csak a terápiát végző szakembereknek kell magas szintű szakmai tudással rendelkezniük, hanem a lovasterápiában és a fogyatékos személyek lovagoltatásában dolgozó lovaknak is megfelelő állapotban kell lenniük, megfelelő kondícióval, és az alapkiképzésre építve, speciális tudással kell rendelkezniük.

Éppen ezért örömmel fogadta az MLTSZ a Nemzetgazdasági Minisztérium Lovas szolgáltatásról szóló rendeletét, mely nem csak azt határozza meg, hogy milyen alapképzettségű szakemberek tevékenykedhetnek ezen a területen, hanem azt is, hogy a terápiás lovaknak milyen képzettséggel kell rendelkezniük.

Kérjük, részvételi szándékát jelezze (06)-1-475-70-27-es telefonszámon, vagy a petho@gyermekmento.hu e-mail címen!

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05