Pedagógusnapi díjak és kitüntetésekAzt várjuk el magunktól, hogy a magyar oktatás versenyképes és minőségi legyen, és a hazaszeretetre neveljen – jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a pedagógusnap alkalmából tartott ünnepi beszédében Budapesten, 2015. június 4-én. Az elismerésekhez ezúton is gratulálunk! (Alább a gyógypedagógiai vonatkozású kitüntetetteket és díjazottakat közöljük, a díjazottak teljes névsora megtalálható a kormany.hu oldalon.)
2015. 06. 05. 20:05

Beszédében Balog Zoltán elmondta, hogy a szülők, a közvélemény és a diákok is egyre többet várnak a magyar oktatástól. Többet, mert kiművelt emberfő nélkül egy ország nem tud sikeres lenni, és mert azok maradnak talpon, akiknél az oktatás és a nevelés középpontban van. A tárcavezető kifejtette: a kormányzat azt várja önmagától, hogy a magyar oktatás versenyképes legyen, minőségi és a hazaszeretetre neveljen. Mindennek eléréséhez szükséges a szakmai kontroll, a hatékony oktatásszervezés és az, hogy minél korábban el kell kezdeni az oktatást és a nevelést.

Az emberi erőforrások minisztere szerint a pedagógusi hivatásnak egyre inkább presztízse van újra, amely a kormány intézkedéseinek is köszönhető. Példaként említette az életpályát és a Klebelsberg-ösztöndíjat. Elmondta: 2013-tól plusz 200 milliárd forintot költöttek a pedagógusok bérfejlesztésére, ami idén szeptembertől folytatódik, ugyanis a pedagógus 2 kategóriában lévők fizetése 8, míg a mesterpedagógusok bére 30%-kal nő.

"A pedagógusnap lényege, hogy elismerjük a minőségi munkát. Akik ma díjat kapnak, azoknál a szakmai és az emberi minőség összekapcsolódik" - zárta beszédét Balog Zoltán.

Az eseményen köszöntötte a díjazottakat Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, de jelen volt Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár is.

Kiemelkedő oktató-nevelő munkája, életpályája, a pedagógus élethivatás melletti elkötelezettsége elismeréseként Eötvös József-díjban részesült:
  • Lányiné dr. Engelmayer Ágnes, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar címzetes egyetemi tanára.
A felsőoktatás területén kiemelkedő oktatási, kutatási és nevelési munkájáért, illetve iskolateremtő, nemzetközi szinten is elismert tevékenységéért Szent-Györgyi Albert-díjban részesült:
  • Dr. Kullmann Lajos, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar professor emeritusa.
Kiemelkedő hatású oktatási-nevelési-gyógypedagógiai munkájáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjban részesült:
  • Győriné dr. Stefanik Krisztina, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar egyetemi adjunktusa, dékánhelyettese,
  • Balogh Irén, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Nagybajomi Tagintézményének gyógypedagógusa,
  • Gáll Andrásné, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium Sályi Tagintézményének gyógypedagógusa,
  • Papházy Éva, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola igazgatója.
A gyermekek harmonikus személyiségformálásában hosszú időn át végzett kiemelkedő pedagógiai munkája elismeréseként Németh László-díjban részesült:
  • Benkóné Dudás Piroska, a békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium fejlesztő-pedagógusa,
  • Ifju Piroska Katalin, a Budapest XXI. Kerületi Mészáros Jenő Speciális Általános Iskola gyógypedagógusa, Moldvai Katalin, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Kollégium és Gyermekotthon, Karcagi Tagintézményének gyógypedagógusa,
  • Szecseyné Tóth Katalin, a Hatvani Lesznai Anna Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola gyógypedagógusa.
Forrás és valamennyi díjazott: kormany.hu

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05