Fogyatékossággal élő fiatalok is népszerűsítik az állatok örökbefogadásátMegváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő fiatalok is segítették az örökbefogadásra váró állatok népszerűsítését a fővárosi Olimpia parkban múlt szombatra szervezett családi napon.
2016. 05. 14. 12:17

A segítségre szoruló, gazdátlan állatoknak azok a fiatalok is segítenek a helyszínen, akik maguk is segítségre szorulnak.

A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány idén létrehozta önálló munkahelyét, a Premier Kultcafét, ahol a dolgozók jelentős része megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő. A nemrégiben kutyabarát hellyé minősített kávézó csapata elhatározta, hogy a családra, szerető gazdára vágyó kutyák ügye mellé áll, így ők is részt vettek a szombati családi napon közölte a programot szervező Vigyél Haza Alapítvány az MTI-vel.

Az egész napos rendezvényen volt kutya-gazda fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, kutyaelsősegély- és fizioterápiás bemutató, mikrochip-leolvasás és -regisztráció, kutyás ügyességi játékok, illetve bemutatkoztak a belvárosi kutyabarát éttermek és kávézók – a kutyakereső alkalmazás és a felelős kutyatartást népszerűsítő program mellett.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉHIB) felelős állattartást népszerűsítő Szabad a gazdi elnevezésű programja kvízjátékokkal, ajándékokkal várta azokat, akik szívesen felmérik és bővítik kutyatartással kapcsolatos tudásukat. Vendégük volt Radar, a NÉBIH Látótárs Projektje keretében örökbefogadott leendő vakvezető kutya és gazdája, akit a kölyöknevelésről kérdezhettek az érdeklődők.

A programokon számos közismert művész és sportoló is részt vett, az alapítvány sátrainál pedig akusztikus zenét, klasszikusokat és magyar népzenét játszó fiatal zeneművészek is felléptek. Az első 100 jelentkező a kutyája nevével és saját adataival gravírozott kutyabilétát kapott ajándékba.

Forrás: MTI

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05