"Bárczi-(gyógy)tea" – 4. évad (tavaszi programok)A 2016/17-es tanévben immár negyedik alkalommal rendezik meg a "Bárczi-(gyógy)tea" rendezvénysorozatot, ahol aktuális szakmai, szakmapolitikai témákat járnak körül egy tanéven keresztül. A 2016/17-es tanév tavaszi szemeszterében a központi téma a fogyatékossággal élő személyek szabadidőeltöltése. Ennek a tágabb témának a keretében igyekeznek körbejárni az alkotás, az akadálymentes turizmus, a magánélet-intimitás témáját.
2017. 02. 13. 01:26

Helyszín: ELTE BGGYK (1097 Budapest, Ecseri út 3.)
Regisztráció: http://gyogytea.elte.hu/

PROGRAMOK

2017. február 9. 

Hol szálljak ki? – akadálymentes közlekedés (Földesi Erzsébet igazgató – Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpont)
 
Segítőkutyával akadálymentesen? (Loványi Eszter tanársegéd, ELTE BGGYK)
 
Moderátor: dr. Prónay Beáta (főiskolai docens, ELTE BGGYK)
 

A HÖK kezdeményezésére a február 9-i Gyógytea-alkalomhoz egy kísérő program is csatlakozott: "A fogyatékosság fala" című kiállítást a program végén nyitotta meg a tárlat szervezője, az Együttható Egyesület.

Az Együttható Egyesület "Breaking Stereotypes" címmel nemzetközi programot szervezett. A projekt során 6 országból, összesen 30 fiatallal, köztük 12 fogyatékossággal élővel gondolkodtak közösen az Egyesület tagjai, hogyan lehetne a fogyatékossággal élő emberekkel kapcsolatos sztereotípiákat, előítéleteket feloldani, egyáltalán mit is jelent a fogyatékosság manapság? A program részeként a fiatalok egy panelbeszélgetést rendeztek Budapesten, 2016. november 23-án a Magnet Bank támogatásával, annak Andrássy úti székházában. A panelbeszélgetés előtt a résztvevők elkészítették a "Fogyatékosság Falát". A falon olyan fontos eseményekről kerültek fel képes és rövid szöveges információk, amelyek a résztvevők számára meghatározók voltak a fogyatékossággal kapcsolatban a különböző történelmi korok során, illetve a jelenben is példaértékkel bírnak. A fal egy másik elemén a résztvevők pozitív üzenetei olvashatók.


2017. március 9.

Magánéleti kérdések – amiről soha sem beszélünk (párkapcsolat, házasság, szexualitás, gyermekvállalás)
 
Előadók: Kovács Melinda (ügyvezető igazgató, ÉFOÉSZ), Sallai Ilona (érintett), dr. Szabó Ákosné (professzor emerita, ELTE BGGYK)

Moderátor: Borsos Zsófia (tanársegéd, ELTE BGGYK)
 

2017. április 20.

"Élni nem visszaélni" komplex bántalmazásmegelőzési program
 
Előadók: Kovács Éva (szakmai vezető, Kézenfogva Alapítvány), dr. Hernádi Ilona (adjunktus, ELTE BGGYK)

Moderátor: Cserti-Szauer Csilla (tanársegéd, ELTE BGGYK)
 

2017.május 11.

Szolgáltatók – szolgáltatások
 
Előadók:
  • Gusztos Péter (alapító, kuratóriumi elnök, SUHANJ Alapítány – A "Suhanj! fitness" Magyarország első látás- és mozgássérülteknek egyaránt akadálymentesített, épek számára is nyitott integratív fitneszterme)
  • Szabó Boglárka étteremvezető és Jakubinyi László elnök és a dolgozók képviselői (Batyu-Téka, több, mint étterem... egy innovatív társadalmi vállalkozás konyhatitkai)
  • Veres Marianna üzletvezető és a kollégái: Dely Réka, Zatik Ágota, Szalay Anna Lilla, Báder Richárd, Tömő Evelin (Nem Adom Fel Cafe & Bar)
Moderátor: Dr. Regényi Enikő adjunktus ELTE BGGYK
A képre kattintva megjelenik nagyobb méretben.

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05