A Junior Prima Díj 2009 díjazottja Verdes Tamás

Pál Dániel Levente

Junior Prima Díj 2009Átadták a Junior Prima Díj 2009 elismeréseket a magyar oktatás és köznevelés kategóriában 10 harminc év alatti fiatal tehetségnek június 11-én, Budapesten. A díjazottak között szerepelt óvodapedagógus, középiskolai tanár, egyetemi tanársegéd, adjunktus, gyógypedagógus, egy szakkollégium, illetve egy pedagógus társaság.
2009. 07. 25. 12:55

A Prima Primissima Alapítvány által létrehozott, harmadik alkalommal odaítélt elismerést a Vodafone Magyarország támogatja a szakmájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal tehetségek ösztönzésére.

A Junior Prima Díj nagytestvére a Prima Primissima Díj, amelyet már több éve, mintegy életmű-elismerésként ítél oda az alapítvány kategóriánként egy kitüntetett személynek. Három évvel ezelőtt a Prima Primissima Alapítvány felkereste a Vodafone Magyarországot, hogy támogassa fiatal tehetségek felkarolását. "A Prima Primissima életműdíj egy éppen kicsúcsosodó teljesítményt értékel, míg a Junior Prima a kibontakozó tehetségeket támogatja. Éppen ezért, a junior díjakat minden évben 10 ifjú tehetségnek ítéljük oda - mondta dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. "Egy tehetséges diák sikeréhez elengedhetetlen egy olyan tanár jelenléte, aki emberileg és szakmailag segíti őt az előremenetelben. Ezért szeretne a Vodafone hozzájárulni az oktatásban, nevelésben végzett tanári munka rangjának, erkölcsi és anyagi megbecsülésének növeléséhez" - hangsúlyozta a díj jelentőségét Beck György.

A díjat a magyar oktatás és köznevelés kategória hat tagú kuratóriuma ítélte oda, amelynek tagjai voltak Dr. Bojár Gábor, a Graphisoft társalapítója, a kuratórium elnöke; Dr. Detrekői Ákos, a Nemzetközi Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke; Gothárdi Ibolya, a Vodafone Magyarország Zrt. HR-igazgatója; Hankiss Elemér szociológus; Dr. Kroó Norbert, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, illetve Skultéty Tamás, az S.T. Communication Kft. ügyvezető igazgatója.

Dr. Bojár Gábor, a Graphisoft társalapítója, a kuratórium elnöke a díjátadón a magyar mentalitásváltás szükségességét emelte ki: szerinte a legfontosabb, hogy a magyar kultúra levetkőzze a panaszkultúrát, más néven az attribúciós deficitet. Szerinte ugyanis csak akkor fejlődhet az ország, ha mások sikerét nem fenntartásokkal kezeljük, a kiemelkedő teljesítményt tiszteljük és értékeljük. "Az oktatás területen egy ilyen elismerés a pedagógusok által továbbadott értékek miatt a kitüntetetteknél messze tovább tud gyűrűzni" - fogalmazott a díjátadót megelőzően a kuratóium elnöke.

A Junior Prima Díj 2009 díjazottjai:
  • Béni Szabolcs, Semmelweis Egyetem Gyógyszerészi Kémiai Intézet, tanársegéd
  • "Eötvös József" Cigány-Magyar Pedagógiai Társaság
  • Horváth Gyula, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke, tanársegéd
  • Katonáné Cserepes Mária informatika-matematika szakos középiskolai tanár
  • Kelen Anna, a DOB Óvoda, óvodapedagógus
  • Nagyné dr. Szabó Andrea, Széchenyi István Egyetem Fizika és Kémia tanszék, egyetemi adjunktus
  • Schirm Anita, Szegedi Tudományegyetem Magyar Nyelvészeti Tanszék, egyetemi tanársegéd
  • Simonyi Károly Szakkollégium
  • Tulassay Zsolt, Budapesti Corvinus Egyetem Befektetések és Vállalati Pénzügyi Tanszék, egyetemi tanársegéd
  • Verdes Tamás, ELTE Gyógypedagógiai Főiskolai Kar, oktató

Verdes TamásVerdes Tamás jelenleg az ELTE Gyógypedagógiai Főiskolai Kar oktatója, korábban gyógypedagógusként és személyi segítőként súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermekekkel dolgozott, valamint a Kézenfogva Alapítvány munkatársa volt. Fő kutatási területe az értelmi fogyatékosság társadalomtörténete, valamint a fogyatékos népesség emberi jogainak és társadalmi beilleszkedésének problematikája. Kutatói és oktatói tevékenysége mellett emberi jogi szervezetekkel dolgozik együtt.


További információ:

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05