prae.hu

 

Magyar Csaba
A Tollaskígyó

A Tollaskígyó egy tabáni fa lombjai között kucorogva ijedten pislogott, amikor lecsaptak rá a ORFK kommandósai. Kissé fázott az esti hűvösben, a kiabálásból pedig semmit sem értett. Tulajdonképpen azt sem tudta hol van. Fél óra múlva viszont már a ORFK Teve utcai főhadiszállásán találta magát, ahol Tóth százados vezérletével nekiláttak a kihallgatásának.

- Anyja neve, foglalkozása? - próbálta felvenni az adatokat Tóth beosztottja, Kiss zászlós.

Ám a Tollaskígyó, ha akart volna sem tudott válaszolni a kérdésekre, hiszen évszázadok óta súlyos amnéziában szenvedett. Csak nézett maga elé tanácstalanul, vajon mit akarhatnak tőle.

- Mi a neved? Nem ér-tesz ma-gya-rul? - tagolta lassan Kiss zászlós, hátha ezzel segít a helyzeten.

De a szoba közepére ültetett teremtmény továbbra is csak riadtan meredt maga elé. Aztán nagyon halkan motyogni kezdte: - Kvecalkoatl, Kvecalkoatl...

- Szórakozol velünk? Mit vakerálsz itt cigányul? - üvöltött rá Tóth százados a dühtől egészen kivörösödve, és egy hatalmasat lehúzott a Tollaskígyónak. Az ütésbe egészen belerázkódott az amnéziától szenvedő istenség agya. Egy ideig kábán pislogott, majd egyszerre sárgás fény gyúlt a szemében, a következő pillanatban pedig letépte kihallgatója fejét. Mire a többiek felocsúdtak már csak a hűlt helyét találták.

Tóth századost az ORFK saját halottjának tekinti, hozzátartózóinak az év végéig adott haladékot a szolgálati lakás elhagyására.

Kritika

Pollágh Péter
2008. 03. 23. 13:23

Van itt humor és ötlet. Nem tudom, miért nem tudhatunk meg többet Tollaskígyóról, azon kívül, hogy évszázadok óta amnéziában szenved, s ha megkérdezik, mi a neve, azt mondja: "Kvecalkoatl". Se háttér, se motiváció-térkép, se részletek, csak a puszta ötlet. Ha Tabán, akkor miért pont ORFK, ráadásul kommandósok stb. Miért ez a hirtelen fejletépés? Vagy nem hirtelen, hanem előre megfontolt volna a szándék?

Az utolsó mondat kifejezetten pofás lett!

A szöveg, ha kapna pár kreatív injekciót, könnyen egy tárcává bővíthető, építhető lenne. Talán még indiánregény is lehetne belőle. Legyen egyelőre az a jelszónk: Injekciót a szövegnek, szájzárat a kritikusnak!
Kommentek:
A Tollaskígyó
nyomtatásnyomtatható változat
cikk ajánlásakötelező ajánlása
szólj hozzászólj hozzá!
Megosztásmegosztás  Megosztás
írok a szerzőnekírok a szerzőnek

feltöltés ideje: 2008. 03. 22. 15:31
keletkezés ideje: 2008. 01. 01.

_

Ha... Ha? (feb. 2-3.->)
Hülyítődoboz
2015. 02. 02 17:10
Hankiss professzor
Adalbert
2015. 01. 24 09:12
Jó gyakorlat Bemutató
felkarolo
2015. 01. 21 14:05
Ionangyal
Én, ellenem
2015. 01. 20 02:22
Budapest Kupa
Dami
2015. 01. 17 08:05