bezár
 

Könyvek

Megrendelhető: info@prae.hu

A Zsolnay

-- irodalom --

P. Horváth Tamás

Dátum: 2019. 06. 03.


A Zsolnay

P. Horváth Tamás megírta a pécsi Zsolnay család történetének harmadik részét, pontosabban legelsőt. Ezúttal a varázslatos tudású dinasztiát megalapító Zsolnay Vilmos életregényét veheti kezébe az olvasó, írja ismertetőjében Nyáry Krisztián.

Az Amerikaihoz címzett vegyeskereskedésből induló, alkimista hírében álló ifjúból a szemünk előtt válik kockázatot vállaló, sikeres üzletember, s mindeközben a középkorias kisvárosból megszületik a Dunántúl gyorsan fejlődő ipari és kulturális központja. Lampionos csónakokban udvaroló szerelmes mesterlegények, a porcelán titkát őrző itáliai mesterek, skót úrilányok, baranyai vincellérek, szigorú szerzetesek és fess honvédtisztek sorsából fonódik össze a meseszerű, mégis igaz történet a Zsolnayak felemelkedéséről. Kultúrhistóriai és gasztronómiai utazás gőzhajóval és postakocsival, kadarkával és stifolderrel az elemózsiás kosárban. A trilógiává bővült családregény lapjai közül egy szerelem története is kisejlik: a szerző nem múló rajongásáé szülővárosa iránt. (Nyáry Krisztián)

Szerkesztette: Péczely Dóra

A könyv borítóját Kaldewey Kelemen (1853–1890) Széchenyi tér című festményének (1889) felhasználásával Szalay Miklós készítette. A képet a Janus Pannonius Múzeum őrzi, Pécsett. A szerző fotóját Körtvélyesi László készítette.

P. Horváth Tamás író, szerkesztő, szakács Pécsett él. Regényei: Tündérváros (2014), Öt torony (2017).

A regények Facebook-oldala

www.facebook.com/tundervaros

3800 Ft
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés